Aktualne novice

Kdaj je čas, da se lotimo prenove sedežne garniture?

Kdaj je čas, da se lotimo prenove sedežne garniture?

Sedežna garnitura je osrednji del skoraj da vsakega stanovanja. Ali jo imamo kot zvezdo v dnevni sobi, mogoče pa živimo v majhni garsonjeri in samo potrebujemo tisti mali kavč, da lahko nekdo na njem prespi, če je to potrebno. Skoraj vsak dan uporabljamo sedežne garniture, ki jih imamo v svojem domu in ravno zaradi tega lahko precej hitro postane očitno, da je naša potrebna resne prenove.

Mogoče se sprašujete kako se sploh prenovi sedežne garniture in odgovorov je več.  Za garniture, ki so oblečene v usnje lahko kupimo tudi posebne premaze, k katerimi lahko zapolnimo tiste dele usnja, ki so se tako zelo odrgnili, da nimajo več svoje originalne barve, vendar se to ne zgodi tako pogosto kot mislimo, da se bo.

Če imamo sedežne garniture, ki so oblečene v mehko blago se lahko zgodi, da bo le-ta prej potrebna dobre prenove. Po navadi to lahko storimo tako, da jih tako rekoč na novo oblečemo v blago, ki je ali podobno kot to, ki je sedaj na sedežni garnituri, ali pa se odločimo za popolnoma drugačen material, drugačno barvo, vse je odvisno od nas in naših želja, ter predvsem tudi tega, kakšen je prostor, ki ga prenavljamo. Če bomo prenavljali samo sedežne garniture se verjetno ne bomo toliko spraševali, če bi kakšna tretja barva bolje poudarila dobre kvalitete prostora v katerem smo.

Najpogosteje so prenove sedežne garniture potrebne zaradi obrabe, ki ni povezana le z redno uporabo, ampak z madeži, mogoče s tem, da nam je hišni ljubljenček spraskal enega izmed kotov, lahko pa se zgodi da se za prenovo odločimo zaradi neprijetnih vonjav, ki se z leti lahko zažrejo v sedežne garniture in so v njem zažrte tako, da jih ne moremo obvladovati s čiščenjem ali drugimi vonjavami v prostoru.