Aktualne novice

offset tisk in tiskanje plakatov pri birografiki bori

Kateri način tiska je najbolj primeren za tiskanje plakatov?

Ko se odločamo za tiskanje plakatov se tu največkrat pogovarjamo o precej velikih količinah tiskovine, če ne zaradi drugega zato, ker se profesionalno tiskanje zelo redko izplača, če ga izvajamo v zelo omejenih količinah, razen če imamo seveda kakšno sponzorsko ponudbo. Prav zaradi tega je pomembno, da imamo že takrat, ko oblikujemo sam plakat precej dobro v mislih tudi količino plakatov, ki bo izdelanih, ter kakšna tehnika tiska se ob uporabila za samo tiskanje, da bomo lahko to upoštevali pri snovanju ter izračunu proračuna.

Kadar se gre za tiskanje plakatov v velikih nakladah je prav zagotovo najbolj primeren način tiska to, da se odločite za offset tisk. To je način tiska ki se najpogosteje uporablja pri velikih nakladah za tiskovine kot so letaki, katalogi, knjige in revije. Poteka tako, da en valj na drugega preko matrice prenese odtis na površino, to pa lahko poteka v več stopnjah, da lahko dobimo ravno pravo razmerje barv, ki uspejo ustvariti popolno sliko.  Zaradi načina tiska je offset tisk veliko bolj ugoden kadar se gre za velike naklade, prav tako pa se lahko odločamo za celo vrsto različnih papirjev v mnogih različnih dimenzijah. Prav tako pa je sama kakovost tiska, ki jo lahko doseže offset tisk precej visoka in ravno zaradi tega je ta način tako zelo pomembna, če izdelujemo letake, ki so nekoliko manjši.

Če imamo pred sabo tiskanje plakatov, ki vsebujejo veliko podrobnosti in teksta prav tako pa se soočamo z relativno veliko naklado je prav zagotovo offset tisk prava izbira za nas saj lahko na ta način poskrbimo tako za cenovno ugodnost kot tudi visoko kvaliteto plakatov, ki bodo natisnjeni ter tako dobimo najboljše iz obeh svetov. Prav tako pa lahko offset tisk uporablja tudi kakšne specialne barve, kot so naprimer kovinski odtenki, tako da lahko naš produkt prav zares izstopa.