Aktualne novice

Facial massage

Katere masaže imamo na voljo?

Masaža je prijetna in sproščujoča izkušnja, lahko pa se spremeni tudi v manj prijetno doživetje, če ne izberemo pravega tretmaja. Običajno sicer ni težko najti prave storitve, saj so v vseh salonih na voljo zelo sproščujoče masaže, ki bodo vsekakor dosegle svoj učinek. Nekaj več težav bodo morda imeli tisti, ki iščejo bolj prilagojene tretmaje ali kakšne daljše terapije.

Najlažje delo bodo imeli tisti, ki iščejo masažo za splošno sprostitev. Zelo priljubljene so protistresne masaže, pogosta izbira je tudi refleksna masaža, prav tako so vedno v ponudbi razne klasične masaže, ki so lahko zelo prijetne. A tudi ti tretmaji imajo lahko različne izvedbe. Refleksna masaža je lahko na primer del daljše refleksoterapije, prav tako lahko vključuje masaže različnih delov telesa. Običajno se refleksna masaža izvaja na stopalih, lahko pa tudi na dlaneh – ne moremo pa pričakovati, da bomo kar v vsakem salonu naleteli na bogato ponudbo takšnih masaž. Ravno zato je treba pravočasno vedeti, kaj pravzaprav iščemo in pričakujemo.

Na voljo so tudi tretmaji za nekoliko zahtevnejše obiskovalce, je pa to spet povsem odvisno od masažnega salona. Tradicionalna tajska masaža je odličen primer – gre za dokaj pogosto in priljubljeno storitev, ki pa je še vedno precej specifična in se ne izvaja kar povsod. Težava je predvsem v tem, da je tradicionalna tajska masaža dokaj zahtevna, izvajajo jo lahko le pravi mojstri, ki pa jih seveda ne najdemo v prav vsakem salonu. A pri izbiri takšnih tretmajev je odgovornost za končno izkušnjo na strani obiskovalca, ki pride v salon s svojimi željami in pričakovanji – kdor išče tradicionalno tajsko masažo, se bo bržkone že predhodno pozanimal, kje je moč najti takšen tretma in kaj je od izbranega ponudnika možno pričakovati. Poleg tega je pomembno, da se tradicionalna tajska masaža ne zamenjuje z drugimi tajskimi masažami oziroma tehnikami, ki so bistveno bolj pogoste.