Aktualne novice

Kaminske peči na pelete

Kaminske peči na pelete so ključ do široke ponudbe ogrevalnih naprav

Glede na to, da so kaminske peči vedno bolj priljubljene ogrevalne naprave, je tudi sama odločitev za nakup toliko težja. Pri izbiri kaminske peči je pomembna izbira tako imenovanega agregata za ogrevanje. Možnost imamo zbirati med kaminskimi pečmi na drva in kaminskimi pečmi na pelete. Kaminske peči na pelete so zagotovo bolj eleganten način ogrevanja.

Za iskanje primerne kaminske peči na pelete, si je potrebno enostavno vzeti čas. Ena od možnosti je, da najprej pobrskamo po spletu. Če v spletni iskalnik vtipkamo iskalni niz kaminske peči na palete, dobimo široko paleto različnih izdelkov in modelov. Ob izbiri bodimo pozorni na velikost zalogovnika za pelete. Večji zalogovnik nam bo omogočal daljše delovanje. Med različnimi modeli imamo različne oblike, barve in stile kaminskih peči. Na nekaterih spletnih straneh imamo tudi podrobne karakteristike kaminskih peči ter njihove cene. Pri sami izbira naj bo vsekakor odločila kvaliteta same peči.

Adaptacija dimnika je del preureditve celotnega ogrevalnega sistema

Kje bo dimnik stal je načeloma projektirano že v samem gradbenem projektu hiše. Prav tako je določeno tudi število dimnikov, ki naj bi bili v objektu. Vendar pa se sčasoma lahko v objektu pojavijo drugačne potrebe glede ogrevanja. V tem primeru je potrebno adaptirati celoten ogrevalni sistem v katerega je vključena tudi adaptacija dimnika. Potreba po adaptaciji dimnika je običajno večja predvsem v starejših objektih.

Adaptacija dimnika pomeni, da preuredimo ogrevalni sistem v katerega je vključen dimnik. Razlogov za to je lahko več. Lahko v objekt montiramo dodatno ogrevalno napravo in se pojavi potreba po dodatnem dimniku. Lahko naš obstoječi dimnik ne zadostuje več zahtevam glede načina ogrevanja. V tem primeru se lahko v dimnik naknadno vgradijo dimniški sistemi, ki so prilagojeni uporabi določenega kuriva za ogrevanje. Če so zahteve po preureditvi večje, potem nam ne preostane drugega kot da dimnik podremo in zgradimo novega.