Aktualne novice

Dvoriščna drsna vrata

Kakovostna zunanja vrata na domačih površinah

Čeprav na domačih površinah pri izbiri opreme praviloma nismo tako zahtevni kot recimo pri izbiri vrat za poslovne prostore ali industrijske površine, moramo biti še vedno zelo pozorni na to, da izberemo kakovostna vrata, s katerimi bomo lahko zadovoljni tudi na dolgi rok. V poštev pridejo različni izdelki glede na to, kakšne potrebe imamo.

Enostavna vrtna vrata

Čisto možno je, da se bodo za pravo izbiro izkazala že povsem enostavna vrata. Običajno so to vrtna vrata, ki se uporabljajo za prehod pešcev. Le redko pri tem izbiramo kakšne posebne izvedbe, običajno se odločimo za krilna vrata, ki jih odpiramo ročno. To še ne pomeni, da lahko zanemarimo vse lastnosti takšnih vrat – še vedno bodo vrata pogosto v uporabi in morajo ponuditi dobro izkušnjo.

Poleg tega so vrtna vrata na prostem stalno na udaru okolijskih dejavnikov, kar je lahko velika obremenitev za občutljive materiale. Pazimo, da izberemo materiale, ki so posebej pripravljeni na uporabo na prostem.

Naprednejša dvoriščna vrata

Še toliko bolj pridejo ti premisleki do izraza, če uporabljamo dvoriščna drsna vrata ali kakšno drugo nekoliko naprednejšo izvedbo. Pri teh vratih imamo namreč opravka z občutljivimi mehanizmi, ki jih moramo dobro zaščititi pred morebitnimi škodljivimi vplivi okolja. Dvoriščna drsna vrata so nameščena na drsnem vodilu, ki mora ostati čisto in po možnosti suho, da se lahko vrata enostavno odpirajo.

Poseben izziv predstavljajo dvoriščna drsna vrata z električnim pomikom – https://www.dorman.si/dvoriscna-vrata.html. Za ta potrebujemo električni pogon, ki ga je treba seveda prav tako zavarovati pred vlago in drugimi potencialno škodljivimi dejavniki. A proizvajalci takšnih sistemov seveda vedo, da so mehanizmi namenjeni za uporabo na prostem, tako da lahko pričakujemo vzdržljivo in odporno opremo, če se ne odločamo ravno za najcenejše izdelke. Premišljena izbira lahko ponudi odličen učinek in končno zadovoljstvo uporabnikov, tudi pri zunanjih vratih, ki se uporabljajo v neugodnih razmerah.