Aktualne novice

Kopalniške ploščice

Kakovostna talna keramika za stanovanje

Tla v stanovanju moramo opremiti s kakovostnimi talnimi oblogami, ki prinašajo ključne funkcionalnosti in seveda skrbijo tudi za to, da se v prostorih prijetno počutimo. Izbrati moramo ustrezne materiale glede na to, s kakšnimi obremenitvami imamo opravka. Ponekod ne potrebujemo posebnih funkcionalnosti in se lahko odločimo za prijetne obloge, ki bodo predvsem lepe na pogled. V nekaterih prostorih pa pride v poštev le talna keramika, ki ponuja dobro zaščito tal pred raznimi škodljivimi dejavniki.

Kopalniška keramika

Za zaščito tal v kopalnici skrbijo kopalniške ploščice, ki so v tem prostoru kar samoumevna izbira. Imajo namreč nepogrešljivo funkcionalnost, ki je z drugimi materiali ne moremo nadomestiti ali posnemati. Predvsem so kopalniške ploščice zadolžene za to, da preprečujejo prehod tekoče vode, prav tako pa se zoperstavljajo tudi škodljivim učinkom visoke vlažnosti. Ob tem pripomorejo k udobju in prijetnemu občutku pri stopanju po kopalnici, zato se splača izbrati kakovostne kopalniške ploščice, ki bodo vse te naloge brezhibno opravljale.

Ploščice za kuhinjo

Močno izstopa tudi talna keramika za kuhinjo, tudi v tem prostoru imamo namreč opravka z različnimi obremenitvami, za katere moramo uporabiti kakovosten in zanesljiv zaščitni material. Kakovostne talne ploščice so ključnega pomena, saj imamo opravka z razlitimi tekočinami, mastnimi madeži, ostanki hrane, tudi z visoko vlažnostjo in nenazadnje z vonjavami, ki se lahko vpijejo v nekatere materiale. Kakovostna keramika lahko reši vse te probleme, še preden postanejo zelo resni.

Keramika v drugih prostorih

Talna keramika se uporablja še v nekaterih drugih stanovanjskih prostorih, predvsem tam, kjer želimo zaščititi podlago pred vodo, umazanijo in podobnimi dejavniki. Izrazita je recimo ta vloga v predsobah in na hodnikih, kamor vstopamo obuti, ploščice pa se uporabljajo včasih tudi na balkonu, terasi in drugih zunanjih površinah, kjer morajo biti uporabljeni materiali dobro odporni na vremenske dejavnike in druge vplive okolja.