Aktualne novice

Kako prodati rabljena oblačila?

Kako prodati rabljena oblačila?

Verjetno ima prav vsak v kotu omare kar nekaj kosov oblačil, ki preko celega leta ne pridejo na vrsto za nošenje. Morda so to oblačila za kakšne posebne priložnosti, pogosto pa imamo kakšne vrste oblačil preprosto preveč. Vsepovsod recimo dobivamo promocijske majice in podobne kose, ali pa v mamljivi ponudbi kupimo kakšna oblačila, katerim kasneje nismo več tako naklonjeni. Ne glede na razlog, nam v omari ostajajo odvečna oblačila. Kaj storiti z njimi? Najboljša rešitev je pogosto prodaja, če imamo seveda dobro ohranjena in povsem uporabna oblačila.

Najboljša možnost je komisijska prodaja, ki jo izvajajo zanesljivi trgovci. Ti igrajo nekakšnega posrednika med prodajalcem in končnim kupcem, na ta način pa izboljšajo izkušnjo vseh vpletenih. Z vidika prodajalca je to vsekakor zelo posrečena možnost, saj posluje s preverjenim in zanesljivim podjetjem, prav tako pa bodo imeli koristi tudi kupci, ki bodo našli kakovostna rabljena oblačila, ki bodo preverjeno cela in dobro ohranjena. 

Kako torej poteka postopek prodaje? Najprej je treba najti trgovca, pri katerem je komisijska prodaja ena izmed možnosti. Mnoge trgovine, ki imajo v ponudbi rabljena oblačila, imajo to možnost, saj na ta način pridobijo zaloge za prodajo. Nekateri trgovci imajo zelo dobro oblikovan sistem sprejemanja oblačil, tako da bo prodaja povsem enostavna. Običajno so to izkušeni posredniki, ki so v svojih postopkih odpravili nepotrebne zaplete in zamude, zato bo izkušnja tudi z vidika prodajalca zelo pozitivna. Za rabljena oblačila lahko postavimo določeno ceno, nato pa bo trgovec v svoji ponudbi sam postavil končno ceno za kupce. To je najboljši kompromis za vse vpletene, tako da je možno iz oblačil tudi kaj iztržiti.

Seveda obstajajo tudi drugi načini prodaje rabljenih oblačil, komisijska prodaja je le ena izmed možnosti. Prodaje se lahko lotimo kar sami, če najdemo pravega kupca, je pa s tem nekaj več dela in tudi nekaj tveganja.