Aktualne novice

Jedilni stoli

Kako do popolnega vrtnega piknika?

V toplejšem delu leta se vsaj občasno pripeti kakšna idealna priložnost za organizacijo piknika na domači zelenici. Treba je le povabiti prijatelje in pripraviti postrežbo. A pri načrtovanju moramo upoštevati še en ključni element – pohištvo.

Ustrezna oprema je še kako pomembna za uspešno izvedbo piknika. Medtem ko v jedilnici zadoščajo že običajni jedilni stoli ob veliki mizi, bo treba na prostem verjetno najti kakšno bolj posrečeno rešitev. Res je, da lahko v nekaterih primerih tudi pohištvo iz hiše povsem dobro funkcionira tudi zunaj, je pa to precej odvisno od same situacije. Če organiziramo piknik na terasi ali na drugi urejeni in stabilni površini, se jedilni stoli iz jedilnice povsem dobro obnesejo. Sicer pa imamo na terasi verjetno že določeno pohištvo, ki lahko prav tako pomaga pri izvedbi piknika.

Čisto možno pa je, da bo treba posebej poskrbeti še za pohištvo in pripadajočo opremo. Za piknik so pogosto idealne zložljive klopi ali zložljivi stoli, tudi mize so na voljo v takšni izvedbi. Če pogosto organiziramo dogodke takšne vrste, je najbolje pohištvo kar kupiti – zložljivi stoli so cenovno precej ugodni, prav tako jih lahko enostavno zložimo in pospravimo, ko niso v uporabi. A tudi, če se z organizacijo takšnih in drugačnih piknikov ne srečujemo prav pogosto, so zložljivi stoli lahko dobra rešitev, saj so na voljo tudi za izposojo in le kratkoročno uporabo.

Vsekakor moramo priskrbeti dovolj stolov za goste, ki jih povabimo na piknik. Tudi običajni jedilni stoli pridejo v poštev, če nimamo druge izbire. Enako velja za mize, pri čemer imamo še nekaj več možnosti – potrebujemo dovolj veliko in stabilno površino, pri tem pa si lahko privoščimo tudi kanček kreativnosti. Spet sicer pridejo v poštev zložljive mize, ki so na voljo za izposojo, prav tako dobro pa se lahko obnesejo vrtne mize ali mize s terase, odvisno od okoliščin.