Aktualne novice

Kaj lahko doprinese letna kuhinja na terasi?

Kaj lahko doprinese letna kuhinja na terasi?

Skoraj da vsaka oseba, ki ima vsaj nekaj vrta se veseli tega ,da bodo lahko v poletnih mesecih, ko bodo ljudje imeli veliko časa in bo vreme lepo, lahko zabavali bližnje in tiste, ki jih ljubijo na piknikih na terasah, vendar je to veliko lažje izvesti, če je v proces priprave hrane vključena letna kuhinja in sicer predvsem zaradi tega, ker lahko na ta način prihranimo kar precej prostora. Mogoče se to sliši nekoliko hecno ampak tukaj imamo v mislih prostore, ki jih bomo morali pospravljati po tem, ko bo zabave konec.

Letna kuhinja na terasi je mesto, kjer lahko, če jo pametno oblikujemo, pripravimo prav vse, kar je potrebno za dobro zabavo na vrtu. Poleg tega, da je vse pripravljeno v pričo ljudi, ki jih povabimo na zabavo je prav tako to lahko dober način, da jih angažiramo v pripravo, in tako lahko letna kuhinja na terasi sama po sebi postane mesto, kjer zabavamo goste med tem ko  pripravljamo hrano.

Najpogosteje se za kuho zunaj uporablja plinski žar

Vsi tisti, ki doma imajo plinski žar tudi vedo, kako preprosto ga je uporabljati in s kakšno lahkoto lahko pripravimo veliko količino hrane za vse povabljene ali pa samo z družino in najbolj učinkovit način, da to naredimo na domačem vrtu je to, da uporabimo plinski žar. Seveda pa moramo upoštevati, da nas tu precej omejuje sama velikost plošče, na kateri pripravljamo hrano, saj preprosto ne moremo peči več, kot je kapaciteta litoželezne plošče in tega, kako je oblikovan gorilnik pod njo. Vsak plinski žar pa lahko na hitro postavimo in sicer bolj ali manj povsod ter začnemo peči v trenutkih po sami postavitvi, kar je za mnoge velik plus. Zaradi same peke na žaru pa je tudi manjši plinski žar popolnoma sposoben napeči dovolj mesa in zelenjave za vse.