Aktualne novice

Panelni parket

Je panelni parket najboljši za vas?

Panelni parket je vrsta parketa, ki je popolnoma pripravljen za polaganje na tla vaše hiše ali stanovanja. Značilnost panelnega parketa je to, da je že popolnoma obdelan in ima pripravljeno zgornjo površino, je prav tako že polakiran ali oljen in je izjemno enostaven za montažo. 

Značilnost panelnega parketa je tudi njegova raznolikost, saj obstaja veliko različnih vzorcev na trgu, lahko se odločitve za tistega, ki vam najbolj ustreza. Panelni parket je povesem enostaven za montažo, saj so njegove deske izjemno dolge in s tem niso toliko zahtevne za polaganje, vse skupaj pa poteka izjemno hitro in enostavno, kar vas bo zagotovo navdušilo. Panelni parket je prav tako izjemno odporen na udarce in razlitje tekočin, kar ga naredi izredno priljubljenega. 

V kolikor iščete parket, ki je popolnoma pripravljen za montažo in ga ni potrebno lakirani ali oljiti vsako leto, potem je panelni parket pravi za vas. 

Polaganje parketa ni tako zelo zahteven proces

V kolikor ste naročili parket in v njem nimate vštete montaže, potem naj vas ne skrbi preveč. Montaža parketa namreč ni tako zelo zahteven prestopek, seveda je bolje, da vam to naredi nekdo, ki se s tem ukvarja celo življenje. Predvsem zaradi tega, ker bo delo opravil hitrejše. 

Vendar se lahko polaganja parketa lotite tudi sami. Vse kar morate vedeti je, kako pravilno obrniti parket in kje je ga je potrebno speti z drugim. Verjetno bi za polaganje parketa potrebovali strokovnjaka le toliko, da vam pokaže kako se tej stvari streže.

Torej v kolikor iščete popolnoma pripravljen parket, ki ne potrebuje nobene nadaljnje obdelave, potem je pravi parket za vas panelni parket. Izbirate lahko med veliko različnimi vzorci, prav tako kot tudi barvami, da izberete najboljšo za vas. Polaganje parketa pa ni tako nemogoč proces, da se ga ne bi mogli lotiti tudi sami.