Aktualne novice

Zobni implantati cena

Izdelki zobne protetike in estetike

Zobozdravniške storitve predstavljajo le del tega, kar ponujajo koncesionirani in zasebni izvajalci. Seveda so že na tem področju opazne določene razlike med posameznimi zobozdravniki, tudi v ceni in kakovosti opravljenih storitev, predvsem pa v ponudbi – nekatere storitve zobne protetike so na primer na voljo le v samoplačniških ambulantah, prav tako je moč skoraj izključno pri zasebnikih najti storitve estetskega zobozdravstva. A v obeh omenjenih panogah je vredno izpostaviti tudi določene izdelke, ki pravzaprav omogočajo opravljanje teh storitev. Tudi izdelki se lahko precej razlikujejo, kar je pomembno, če se odločamo zanje.

Izdelki zobne protetike

Najbolj znani in zloglasni so zobni vsadki. In gotovo je najbolj pereča lastnost, ki jo imajo zobni implantati, cena – načeloma lahko te izdelke označimo za precej drage, je pa točna številka seveda zelo odvisna od raznih dejavnikov, pravzaprav se določa na podlagi posameznega primera. Vsekakor imajo zobni implantati ceno, ki zahteva dober premislek in prepričljive razloge, preden se odločimo za investicijo.

Na področju zobne protetike se seveda uporabljajo tudi mnogi drugi izdelki, ne le zobni implantati. Cena pa je večinoma spet odvisna od konkretnega primera, le za nekatere izdelke je fiksna in znana vnaprej.

Izdelki estetskega zobozdravstva

Pri storitvah estetskega zobozdravstva se izdelki nekoliko redkeje uporabljajo, a so vseeno dobro zastopani. Zobne luske na primer služijo izboljšanju izgleda zob. Poznamo tudi zobni nakit, pri katerem izstopajo kristali in podobni dodatki. V tem primeru so cene lahko seveda poljubno visoke, odvisno za kakšen izdelek se odločimo. Za zobne luske pa so cene dokaj dobro znane, odšteti bo treba okoli 300 ali 400 evrov. Seveda tako zobne luske kot kristali omogočajo določene prilagoditve in ponujajo izbiro.

Če pod estetsko zobozdravstvo štejemo še nekatere ortodontske storitve, se nabor izdelkov na tem področju bistveno poveča. V poštev namreč pridejo še zobni aparati in drugi pripomočki za oblikovanje in premeščanje zob.