Aktualne novice

Izdelava dimnikov

Izdelava dimnikov

Izdelava dimnikov je v današnjem času veliko lažja, enostavnejša in cenovno bolj dostopna, saj je na trgu veliko različnih ponudnikov, ki poleg izdelave dimnikov nudijo tudi druge dimniške storitve.

Izdelava dimnikov je zahtevno delo, ki ga je treba načrtovati, še preden začnete z gradnjo hiše. Pred gradnjo hiše je potrebno že v naprej določiti višino in velikost dimnika. Vse to je odvisno od vseh vrst dejavnikov, kot so na primer kje v hiši se bo nahajala lokacija peči, način ogrevanja, izbrano kurilno olje, izkoristek kotla in vrste kurilne naprave.

Dimnik je sam po sebi zelo občutljiv sistem in če izdelava dimnikov oziroma montaža ni narejena po predpisih in v skladu s stroko lahko to povzroči veliko finančnih stroškov in ostale nezaželjene škode, prav tako pa lahko ogrozi tudi človeško zdravje zaradi izpusta nevarnih plinov.

Pri izdelavi dimnika morate biti pozorni tudi na to, da bo dimnik dolgo služil vašemu objektu in bo odporen na različne vremenske razmere in različne temperature.

Troslojni dimnik

Troslojni dimnik je znan tudi pod drugim imenom in to je Inox dimnik. Troslojni dimnik  je znan po svoji kvaliteti, ugodnosti in enostavni montaži ter vgraditvi.  Če pri gradnji hiše ali drugega objekta še niste predvideli  postavitve dimnika, sedaj pa ste se  ga odločili  imeti, je najboljša rešitev troslojni dimnik.

Dimnik take vrste je odlična rešitev saj je enostaven za montažo, predvsem pa je odporen na različne vremenske razmere.  Troslojni dimnik ponuja tudi veliko izbiro med različnimi dizajni in materiali. Izdelani so iz nerjavečega jekla, dodatno so izolirani po celotni dolžini in zato ne rjavijo. Uspešno rešijo tudi slabi vlek, saj je ta veliko boljši kot pri klasičnih dimnikih. Troslojni dimnik je  ustrezna in hitra rešitev tudi v primeru, če želite v vaš prostor dodati kamin, pa nimate prostega dimnika.

Primerni so za vse vrste kurišč, vendar se pred namestitvijo in izbiro posvetujte s strokovnjakom, ki že ima dolgoletne izkušnje na tem področju.