Aktualne novice

rolete

Izbira senčil za naš dom

Kadar opravljamo prenove doma, ali pa smo že od začetka gradne zavedni glede tega, da kolikor nam sonce lahko prijetno greje hišo pozimi, poleti in spomladi nujno potrebujemo senčila, da lahko v domu ohranjamo normalne temperature, prav tako zjutraj pride prav dobra zatemnitev, ki nam omogoči še tistih zadnjih 15 minut spanca.

Večina ljudi, ko se sreča s takim problemom najprej pomisli na rolete in to seveda upravičeno. Rolete so preproste za vgradnjo, saj se vgradnja izvaja po že zaključenih gradbeniških delih na fasadi, dodatna dela fasade ne poškodujejo, tako da vam rolete na dolgi rok glede tega ne bodo prinesle novih stroškov. Poleg tega, da so rolete odličen način za zatemnitev prostora so zaradi kvalitetne izgradnje sposobne tudi zadrževati toploto, prav tako predstavljajo dobro zvočno izolacijo.

Rolete niso vsestranske glede svojih uporabnih lastnosti, prav tako so zelo prilagodljive glede načina delovanja. Vsi poznamo rolete, ki se upravljajo ročno preko traku ali vrvice ter s posebno palico. Ta dva načina smo bolj vajeni na starejših objektih, kajti vedno bolj popularna postaja možnost, da rolete upravljamo s pomočjo komandne panele znotraj stavbe, lahko pa se odločimo tudi za popolnoma avtomatiziran sistem in s tem poskrbimo, da rolete ves čas delujejo optimalno in maksimalno služijo svojemu namenu.

Kaj pa moderna rešitev za notranja senčila?

Če smo že prej pomočili prste v modernizacijo sistema zasenčevanja je vredno omeniti panelne zavese. Te so izdelane iz širokih trakov blaga, ki je na zgornjem delu na nosilcih, na spodnjem pa panelne zavese obtežuje spodnji zaključek. Panelne zavese lahko premikamo po vodili v vodoravni smeri in s tem zagotavljamo senčenje. Ker imajo vodila več posameznih poti lahko panelne zavese med sabo tudi prekrivamo in s tem dosegamo večjo stopnjo zasenčenja. Moramo pa paziti, ker panelne zavese ne zagotavljajo 100% zasenčenja.