Aktualne novice

Izbira dobrega kavča ni enostavna

kavč

Kavč je precej pomembne kos pohištva, saj navadno na njemu počivamo in se sproščamo. Zagotovo je to pohištvo na kateremu preživimo ogromno svojega časa, saj ga uporabljamo za mirno uživanje ob gledanju televizije, ob branju ter ob popoldanskemu počitku po kosilu.

Ravno zaradi vsestranske uporabnosti kavča, moramo pri nakupu pozorno izbirati svoj naslednji model. Vsakdo si želi, da bi bil njegov novi kavč čim bolj udoben in seveda tudi cenovno ugoden. Žal so cene nekaterih izredno visoke in si jih ne more privoščiti vsakdo. Vsekakor pa moramo pri izbiri, poleg cene upoštevati tudi njegovo ergonomsko obliko.

Kupiti moramo kavč, ki bo poskrbel za našo hrbtenico

Sedenje na kavču je v večini primerov nepravilno, kar pomeni, da med sedenjem nehote škodimo svoj hrbtenici. Če želimo, da bo kavč pozitivno vplival na naše zdravje, moramo pri nakupu upoštevati določena načela, ki nam zagotavljajo pravilni nakup.

Dobra zofa ni nikoli premehaka. Na premehkem kavču se nam bo med sedenjem ugrezalo, kar pa bo škodilo položaju našega hrbta. Druga stvar na katero moramo biti pozorni je zagotovo naslonjalo za glavo. To mora biti primerno visoko, saj le tako lahko med sedenjem optimalno podpira naš vrat.

Žal pa ima veliko kavčev zaradi lepšega izgleda prenizko naslonjalo ali pa ga sploh nimajo. To pomeni, da bo naš vrat med gledanjem televizije precej trpel.

Na kavču moramo zavestno pravilno sedeti

Če želimo paziti na hrbtenico bomo morali paziti, da se bomo na kavč pravilno usedli. To pomeni da nam kavč ne bo služil za ležišče, kar pa je v večini primerov.

Lahko je izdelan za sedenje. Na njemu si lahko privoščimo krajši spanec, vendar pa ne smemo na njemu spati več ur, saj bo med spanjem naša hrbtenica v napačnem položaju. Posledično pa se bomo iz spanca zbudili z neprijetnimi bolečinami.