Aktualne novice

implantat

Implantat za zdrav in lep nasmeh

Implantant je znan tudi pod drugim imenom, to je zobni vsadek. Z implantatom namestite ponovno zobe v ustno votlino in si tako povrnete samozavest in lep nasmeh. Implantat je po večini primerov narejen iz materiala, ki se imenuje titan. To omogoča vrhunsko kakovost in dolgo življenjsko dobo zobnega vsadka.

Zobni vsadki so primerni tako rekoč za vsakogar, saj ne povzročajo alergij ali pa kakšnih infekcij. Vendar pa se namestitev odsvetuje pri posameznikih, ki imajo karcinom ali razne srčno-žilne bolezni. 

Namestitev vsadka opravi specialist oralne kirurgije. Veliko ljudi se odloči za izdelavo in namestitev zobnih vsadkov v tujini, saj je storitev hitrejša in zelo cenejša. Implantat  je torej odličen nadomestek zobne korenine. Je dolgoročna in učinkovita rešitev. 

V Sloveniji je prva namestitev zobnega vsadka bila opravljena v davnih sedemdesetih letih. Zobni implantat   se namesti v lokalni anesteziji, tako da sam postopek vstavljanja in nameščanja zobnega vsadka ni boleč. 

Poseg nameščanja zobnih vsadkov traja približno pol ure ali malo več.

Zobne luske za hollywoodski nasmeh

Zobne luske so zelo priljubljene in popularne, saj omogočajo in nudijo čudovit nasmeh, ki ga je možno videti pri vseh velikih filmskih in glasbenih zvezdah. Nasmeh je odraz vsakega posameznika,  zato vsi strmimo k temu, da bi bil naš nasmeh čim lepši in čim atraktivnejši.

Zobne luske spadajo pod samoplačniško storitev, kar pomeni, da zavarovalnica oziroma zdravstvo te storitve ne bo plačalo, saj se smatra to kot ne nujno zdravstveno storitev, ker gre namreč za estetsko popravilo.

Zobne luske so kar precej drag zalogaj, saj luske za celoten nasmeh oziroma za vse zobe ali pa samo za tiste vidne, ni tako poceni. Zobne luske so narejene iz različnih materialov, izdelane pa so po modelu zobnih kron. Zobne luske morajo biti izdelane natančno in vrhunsko, saj bodo le tako zares popolnoma opravile svojo nalogo.

Najpogostejši material, ki se uporablja za izdelavo zobnih lusk, pa je keramika.