Aktualne novice

Hišna montaža pvc oken

Hišna montaža pvc oken

Namestitev oken v hišo je eden od ključnih momentov pri gradnji stanovanjske hiše. Po navadi se montaža pvc oken izvede takrat, ko so zaključna dela v notranjosti začnejo dogajati v polnem teku. Naenkrat je hiša po namestitvi oken brezhibno zatesnjena in v njej ni več prepiha. Takrat je možno delati veliko več stvari, sploh, če nizke zunanje temperature omejujejo uporabo gradbenih materialov za ostala zaključna dela v notranjosti hiše.

Montaža pvc oken poteka hitro in učinkovito. Že pripravljeni zunanji okenski okvir je potrebno namestiti z jeklenimi vijaki v zidno obrobo. Nato se s tesnilno PU peno zatesni robove na obeh straneh, tako da toplota ne bi prehajala navzven. Končno sledi namestitev notranjega okvirja s steklenim vložkom, ki predstavlja glavni del okna. Po koncu tega postopka je potrebna še namestitev okenskih polic ustrezne širine, če so predvidene za vgradnjo. S tem je montaža pvc oken zaključena. Pri sami montaži je potrebno biti pozoren na to, da je okenska odprtina čim bolj točnih dimenzij. Preveč majhna odprtina bo zahtevala dodatno prilagajanje, ki bo upočasnilo proces vgradnje, medtem ko preveč velika odprtina zahteva uporabo večje količine tesnilne pene.

Včasih je montaža pvc oken še posebej zoprna. Sploh takrat, ko naj bi vse mere ustrezale, a se kasneje izkaže, da to ni res. Zato je za tako opravilo, kot je montaža pvc oken, priporočljivo najeti profesionalne monterje, ki bodo znali okna brezhibno vgraditi v najkrajšem možnem času. Montaža pvc oken namreč zahteva uporabo nekaterih specifičnih orodij, ki so draga in je njihov nakup nesmiseln. Za domačo uporabo se sicer pvc okna lahko montira tudi brez njih in z improvizacijo, toda tak način je časovno dosti bolj potraten in nezanesljiv. Za razliko od lesenih ali aluminijastih oken so pvc okna precej lažja in omogočajo boljše izkoristke pri ogrevanju hiš.