Aktualne novice

Gradnja

Gradnja hiše je verjetno eden večjih projektov, ki se jih lahko lotite. Gradnja prinaša ogromno različnih opravil, ki jih je potrebno narediti, pomemben je tudi vrstni red, saj lahko hitro pride do napak in izgube časa, lahko tudi denarja. Pomembno je, da se projekta lotite načrtovano in pravilno.

Najprej potrebujete zemljišče

Zadovoljstvo v vašem novem domu je odvisna tudi od tega, kjer se vaš dom nahaja. Izbrati morate parcelo, s katero boste zadovoljni, zato se splača, da za izbiro porabite več časa, bodite potrpežljivi. Velja tudi upoštevati to, da zemljišče ni preveč nagnjeno, saj je lahko v tem primeru gradnja težja, bolj zahtevna in dražja.

Bodite pozorni tudi na to, ali je parcela, ki jo kupujete zazidljiva, ali pa je kmetijstko zemljišče, kateremu morate potem spremeniti namembnost, morda morate tudi parcelo priključiti na komunalno omrežje.

Parcela hiše

Gradnja hiše

Ko boste pridobili vsa dovoljenja, ki jih potrebujete, lahko pričenete z gradnjo hiše. Pri gradnji imate več možnosti, lahko gradite z opeko, je pa pomembno vedeti, da ta faza traja vsaj pol leta, če gre vse gladko in če si boste to lahko privoščiti, če pa izberete montažno hišo, pa je vselitev možna že po treh ali štirih mesecih.

Montažna hiša

Prvo vprašanje, ki se pojavi je, kako veliko hišo želite imeti. Potem na spletu poiščite primerno velikost in preglejte hiše pri različnih ponudnikih. Preverite njihove cene in izoblikujte ožji izbor hiš, ki ustrezajo vsem merilom.

Običajno ljudje najprej kontaktirajo ponudnike, da zberejo čim več informacij, potem sledi obisk njihovih svetovalcev, ki vam bodo pri izbiri svetovali, vi pa se boste lažje odločili za zmagovalno.