Aktualne novice

Električni paletni viličar

Električni paletni viličar za skladišča in trgovine

Povsod, kjer se redno ukvarjamo s prenašanjem ali prestavljanjem težkega tovora, pridejo v poštev ustrezni viličarji. Ni nujno, da gre za kakšno posebej napredno ali zmogljivo opremo – takoj nam pridejo pred oči zmogljiva vozila, ki se uporabljajo za dvigovanje težkih bremen v gradbeništvu ali industriji. A v praksi obstajajo še mnoge druge situacije, ki kličejo po tovrstni opremi. Predvsem v gostinstvu, trgovinah in podobnih okoljih, kjer imamo manjše skladišče, a velike zaloge, ki jih je treba redno prestavljati. V takšnih okoljih je odlična rešitev električni paletni viličar, ki bo močno pomagal pri delu. To je lahko povsem enostavna in tudi poceni naprava, ki delavce močno razbremeni in delo olajša in pohitri. Vsekakor je tak viličar velika pridobitev, sploh če upoštevamo, da gre tudi za dokaj poceni in enostavno opremo, ki bo našla svoje mesto v praktično vsakem skladišču.

Na izbiro imamo različne možnosti, odločamo se seveda na podlagi svojih zahtev. Včasih moramo priznati, da pridejo v poštev le zmogljivi sedežni viličarji in druga vozila, ki se uporabljajo za ta namen. A pogosto imamo bistveno lažje delo in potrebujemo le nekaj dodatne pomoči. Električni paletni viličar je lahko odlična rešitev, prav tako pa poznamo tudi enostavnejše paletne viličarje in vozičke. Ponudba je pravzaprav zelo pestra, lahko izberemo tako novi kot rabljeni viličar, prav tako so naprave prilagojene uporabi v različnih okoljih. Za skladišča sicer nismo tako zahtevni, sploh če imamo kakšna manjša bremena, včasih pa potrebujemo napravo za delo na terenu, v tem primeru pridejo v poštev terenske gume za viličarje ali pa viličar na gosenicah.

V vsakem primeru so viličarji v veliko pomoč pri delu z bremeni in splača se dobro poznati ponudbo na tem področju. Čisto možno je, da imamo nekatere zelo mamljive priložnosti, ki jih je treba le še izkoristiti.

Enostaven električni paletni viličar za vsestransko rabo

V mnogih manjših skladiščih, kjer ni veliko dela s kakšnimi posebnimi bremeni, temveč prestavljamo le običajne zaloge na paletah, ni potrebe po posebej zmogljivih napravah. Električni paletni viličar je kot nalašč, lahko se odločimo tudi za kak cenejši in enostavnejši model, sploh če pri tem računamo tudi na kompaktno velikost. Seveda pa moramo upoštevati tudi druge lastnosti, po katerih ocenjujemo električni paletni viličar in njegovo pripravljenost na delo.

Že enostavni električni paletni viličar ali voziček je lahko v veliko pomoč

Enostavni viličarji se precej razlikujejo v mnogih lastnostih. Med najbolj relevantnimi je gotovo nosilnost oziroma zmogljivost, kar je lahko odločilni faktor pri izbiri. V nekaterih skladiščih je boljo pomembno, da je električni paletni viličar kompakten in okreten, to še posebej velja v trgovinah, kjer se uporabljajo ročni paletni vozički za prenašanje zalog po trgovini. Na koncu pa upoštevamo še druge lastnosti, recimo varčnost in učinkovitost delovanja, stroške vzdrževanja in podobno.

Težko je reči, katera izbira je najboljša, saj imamo v vsaki situaciji na voljo več možnih rešitev, izbira pa je odvisna od raznih dejavnikov, ki jih ne moremo vedno predvideti vnaprej. Praviloma je edino zanesljivo priporočilo to, da posegamo po kakovostnih napravah, ki jih ponujajo zanesljivi proizvajalci. Priljubljena izbira je predvsem Linde viličar, to je znamka, na katero prisegajo tudi zahtevnejši uporabniki.

Cenovno ugoden električni paletni viličar

Če ciljamo predvsem na ugodno ceno, potem je električni paletni viličar gotovo najboljša izbira v primerjavi z večjimi in zmogljivejšimi viličarji. Že pri nakupu bo to povsem očitno, saj je električni paletni viličar lahko zelo ugoden. Tudi za nove naprave bo treba odšteti le nekaj sto evrov, kar je vsekakor dobra cena za tako uporabno in vsestransko napravo.

Kakšen povsem enostaven električni paletni viličar je lahko prav zaradi cene zelo mamljiv za izbiro. A pazimo na to, da tudi z drugimi lastnostmi odgovarja našim potrebam. Včasih je bolje izbrati zmogljivejši model, medtem ko prihranek ponuja rabljeni viličar. Na trgu rabljene opreme lahko dobimo boljše modele po ugodnejši ceni, ponudba pa je precej široka. Gotovo bo na voljo kak dober Linde viličar in priljubljeni viličarji drugih uglednih znamk.

Drugi viličarji

Paletni viličarji so zelo dobro pripravljeni na svoje delo in odgovarjajo zahtevam v mnogih skladiščih in drugih okoljih. Prilagojeni so standardnim paletam in pri teh omogočajo zelo elegantno in učinkovito delo. Včasih pa potrebujemo drugačno opremo za druga bremena, a tudi v tem primeru so praviloma na voljo dobri viličarji.

Razni zmogljivejši viličarji imajo pomembne vloge v vseh členih logistike

Medtem ko je električni paletni viličar uporaben le v urejenem okolju, recimo v skladišču in na drugih zanesljivih površinah, potrebujemo viličar pogosto tudi na terenu. V ta namen uporabimo terenski viličar, ki je bolje prilagojen razmeram. Predvsem so tu odločilne gume za viličarje, ki razporejajo obremenitev podlage in zagotavljajo dober oprijem na terenu, za večje izzive se uporabljajo gosenice. Zmogljivi viličarji pa vsekakor pridejo v poštev tudi v skladiščih in podobnih okoljih, sploh če imamo opravka s kakšnimi večjimi obremenitvami ali z bremeni, ki jih ni mogoče enostavno prenašati na paletah – a tudi v takšnih primerih bomo imeli v širni ponudbi na tem področju gotovo dovolj izbire, da lahko najdemo odlično rešitev.