Aktualne novice

dražba

Dražba in nakup

Kako sta povezana dražba in nakup, je seveda vsem jasno. Le upamo, da nam bo nakup na dražbi tudi uspel. Ko se odločimo za dražbo, pristopimo v upanju, da nam bo tudi uspelo določen predmet kupiti. Ali nam bo uspelo, pa je seveda odvisno od več dejavnikov.

Ko smo izpolnili vse pogoje pristopa k dražbi, še samo čakamo dan, ko se bomo nanjo tudi odpravili. Z vsem upanjem smo med tistimi, ki pričakujejo, da bodo predmet kupili. Žal pa je to možno zgolj samo za enega kupca. Namreč, predmet je samo en, običajno je tudi več interesentov (odvisno pa seveda od vsakega predmeta). In, ker vemo, kako dražba poteka in da na koncu zmaga tisti, ki za predmet ponudi največ, bomo seveda upali, da bo naša ponudba zadnja in bomo ponosni lastnik želenega predmeta.

Pa vendar, ni vedno sreča na enem koncu in tako kot pravijo, je ta potujoča. Tako, da ni nujno, da bomo predmet tudi kupili. Kar pa seveda ne pomeni, da moramo odnehati in obupati ampak, da se udeležimo tudi dražb v prihodnje, v kolikor bodo predmeti, ki nas utegnejo zanimati.

Vsak od nas ima svoje navade, pričakovanja, želje, potrebe in vsak od nas ima tudi svoj način nakupovanja. Nekaterim je dražba prioriteta, medtem, ko se drugi odločijo za klasično spletno ali fizično nakupovanje. Seveda noben odgovor ni nepravilen in je odvisen samo od nas samih. Pa vendar, vsak do nas ima enake možnosti in samo od nas je odvisno, ali jih bomo tudi izkoristili. Ne glede na kasnejši rezultat in ali bo dražba pri nas uspešna ali ne, je pomembno, da sodelujemo in preizkusimo srečo. Morebiti pa je ravno čas, da kupimo določen predmet prav s pomočjo dražbe.

Torej, z dražbo in nakupom na dražbi smo zagotovo naredili korak in si olajšali nakup nam posebnega predmeta.