Aktualne novice

DPF filter

DPF filter izloča trdne delce iz izpušnih plinov

Vsak izmed nas se zagotovo zaveda dejstva, da je onesnaženost okolja v današnjih dneh precej resna in da moramo na to zelo paziti. Okolje nam namreč nudi prijetno življenje in pa svež zrak, za kar moramo biti zelo hvaležni in za to tudi skrbeti za čistočo okolja. Na samo onesnaževanje zagotovo zelo vplivajo tudi izpušni plini avtomobilov, zato moramo poskrbeti, da naši avtomobili izločajo čim manj škodljivih plinov, saj tako poskrbimo za svoje zdravje, kot tudi za čistočo samega okolja.

DPF filter je tako element dizelskega vozila, ki izloča trdne delce iz izpušnih plinov, ki nastajajo kot produkt zgorevanja dizelskega goriva v motorju. Gre torej za element izpušnega sistema, ki skrbi za izločanje nezgorelih trdnih delcev iz izpušnih plinov, ki nastajajo torej pri izgorevanju v motorju. Trdni delci pa predstavljajo zaradi svoje velikosti, zgradbe in pa sestave veliko tveganje za človeško zdravje.

DPF filter torej skrbi, da pri človeku zaradi teh trdnih delcev ne pride do raznih bolezni, kot so pljučne bolezni, rak in pa bolezni kardiovaskularnega in živčnega sistema. Gre torej za element, ki poskrbi za naše zdravje in pa za čistočo okolja.

 

Katalizator spreminja nevarne škodljive pline v okolju manj nevarne

 

Okolje je zelo onesnaženo in od nas je odvisno, ali bomo s tem nadaljevali, ali pa bomo poskrbeli za manjšo onesnaženost. Velik del onesnaženosti zagotovo prinašajo vozila, ki ne delujejo pravilno v ozračje spuščajo nevarne škodljive pline.

Katalizator je tako pomemben element vsakega vozila, saj spreminja nevarne škodljive pline v okolju manj nevarne, z notranjim izgorevanjem. To spremembo pa omogoča keramična sredica samega katalizatorja.

Katalizator ima torej definicijo, da je pospeševalec kemičnih reakcij. Njegovo delovanje namreč omogoča sredica, ki je torej sestavljena iz plemenitih kovin, ali pa keramike. Le ta torej predstavlja pomemben element vozila, ki skrbi za naše zdravje in pa za čistočo okolja.