Aktualne novice

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje ni obvezno, je pa nujno

Nesreča in bolezen nikoli ne počivata, zato se lahko pripetit komurkoli in kadarkoli. V tem primeru je potreben obisk zdravnika in dopolnilno zdravstveno zavarovanje vam krije razliko stroškov do polne cene zdravstvenih storitev, ki se poleg tega krijejo tudi iz obveznega zdravstvenega zavarovanja. Za slednjega poskrbi delodajalec, za dopolnilno zdravstveno zavarovanje pa morate poskrbeti sami, če ne želite plačevati zdravstvenih storitev.

Cene zdravstvenih storitev, zdravila in medicinsko tehnični pripomočki so izjemno dragi, zato ne razmišljajte o tem, da bi ostali brez dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja in na ta račun kaj prihranili. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje vam krije namreč krije 30 % cene zdravstvenih storitev in v primeru hospitalizacije si tega marsikdo ne more privoščiti. Sklenete ga lahko pri katerikoli zavarovalnici takoj, ko se zaposlite ali dopolnite 26 let starosti, pri čemer je mesečna premija zelo podobna. Zavarovanje traja najmanj eno leto s tri mesečnim odpovednim rokom.

Vzajemna zavarovanje tujina za brezskrbno potepanje po svetu

Ste med tistimi popotniki, ki neprestano iščete priložnosti za naslednjo pustolovščino, ali pa se le enkrat letno odpravite na počitnice v tujino? Ne glede na to, v katero skupino spadate, je zdravstveno zavarovanje za tujino nujno potrebno. Zavedati se je potrebno, da so cene zdravstvenih storitev po svetu zelo različne in lahko tudi izjemno visoke, zato evropska kartica zdravstvenega zavarovanja pogosto ni dovolj. Poleg tega je priporočljivo izbrati tudi Vzajemna zavarovanje tujina, ki vam zagotavlja brezskrbno preživljanje dopusta.

S sklenitvijo Vzajemna zavarovanja za tujino se boste izognili predvsem stroškom nujnih zdravstvenih storitev v tujini, ki vam jih evropska kartica ne krije, prav tako pa so v zavarovanje všteti vsi nujni prevozi, 24-urna zdravniška asistenca in nujna medicinska pomoč tudi v tistih ustanovah, ki niso del javnega zdravstva. Vzajemna zavarovanje tujina vam ponuja več različnih paketov, pri čemer upoštevajte predvsem to, kam in kako pogosto potujete.