Aktualne novice

Dodatna oprema za vsakega kolesarja

Dodatna oprema za vsakega kolesarja

Na kolesu se dobro znajdemo tudi brez kakšne posebne dodatne opreme, a pri resnejših podvigih (tudi rekreativnih), vseeno pride prav tudi kak dodaten kos. Še posebej, če je ta zelo uporaben za vožnjo v določenih razmerah.

Med dodatno opremo se sicer uvrščajo tudi raznovrstni pripomočki, ki bi jih lahko šteli kar za obvezne. To je recimo čelada, ki ni obvezna za uporabo, a je vsekakor zelo priporočljiva. Poleg tega moramo vedno imeti s seboj tudi nekaj drugih pripomočkov, to so lahko tudi rezervni deli za kolesa, na daljših turah pa ne pozabimo še na kakšen prigrizek in dovolj pijače.

Med pravo dodatno opremo pa se uvrščajo tisti pripomočki, na katere pogosto pozabimo. To so na primer kolesarska očala, ki se izkažejo za zelo pomemben dodatek v sončnem vremenu, pravzaprav pa vedno, ko kolesarimo proti soncu. Ne pozabimo, da smo na vzponih še bolj izpostavljeni soncu, naravnost vanj pa lahko gledamo tudi ob jutranjih ali večernih vožnjah, ko je sonce nizko na obzorju – kolesarska očala so v takšnih situacijah nepogrešljiva. A seveda ne gre le za zaščito pred močnim soncem, temveč je treba pomisliti še na druge dejavnike, ki lahko obremenjujejo oči. Če se hitro spuščamo po strmih klancih, dobimo hitro v oko kakšnega vsiljivca, predvsem razne insekte. Tudi zato je pomembno, da uporabimo dobra kolesarska očala.

Poleg razne opreme kolesarja je pomembno, da so na voljo tudi rezervni deli za kolesa. Le tako se lahko brezskrbno odpravimo na daljši izlet, saj ne bomo v skrbeh zaradi morebitnih okvar in poškodb. Rezervni deli za kolesa omogočajo hitro odpravljanje težav, večino poškodb in okvar je možno hitro rešiti kar na terenu, če imamo s seboj seveda prave kose, nepogrešljiva dodatna oprema pa je še osnovni komplet orodja. Vse to lahko brez težav stlačimo v priročno kolesarsko torbico ali v nahrbtnik.