Aktualne novice

Do izobrazbe preko spleta

Študij na daljavo postaja vedno bolj aktualen in dostopen. Včasih se je moral posameznik za obiskovanje želenega študija odpeljati v oddaljena mestna središča, kar mu je lahko vzelo ogromno časa in denarja. Ravno zaradi tega je bil študij omogočen le tistim, ki so živeli v večjih mestih, saj z vožnjo niso imeli težav. 

Ravno zato je univerzitetni in visokošolski študij od doma postal vedno bolj priljubljen in zaželen. Dandanes smo neprestano povezani s spletom in se zato lahko tudi lažje izobražujemo. Če si želimo, si lahko na spletu poiščemo ogromno različnih študijskih programov, ki omogočajo študij od doma. 

Ne samo v tujini 

Vseeno je bil študij od doma običajno vezan predvsem na tujino. V Sloveniji je bilo le malo izbire, kar je kandidate za študij od doma precej razočaralo. Dandanes pa temu ni več tako. Tudi v Sloveniji imamo ogromno različnih možnosti, med katerimi lahko izbiramo. S pomočjo odličnih študijskih programov tako lahko dosežemo sanjsko izobrazbo in se zaposlimo v podjetju, kjer so od vedno želeli delati.

Poleg tega smo z vstopom v evropsko unijo razširili svoje možnosti, kar pomeni, da svojo poklicno pot lahko začnemo tudi izvem naših meja. 

Prednosti študija od doma

Največja prednost študija od doma je ta, da imate na voljo vse, ne da bi morali zapustiti vaš dom. Udobje vaše sobe vam omogoča, da med predavanji tudi jeste in pijete, kar vam omogoča, da se resnično dobro počutite. Poleg tega vam samota omogoča, da glasno ponavljate in berete ter se učite. Če se raje učite z glasbo, pa lahko poslušate tudi vašo najljubšo pesem. 

Študij od doma vam tako omogoča popolno udobje znotraj vašega stanovanja. To pomeni, da boste med študijem veliko bolj sproščeni in se boste veliko več naučili kot bi se, če bi v stresu poslušali predavanje profesorja. Vse to in še več vam omogoča študij od doma.