Aktualne novice

LED projektor

Detajli pri nakupu projektorja

Projekcijska oprema je dokaj draga, ne glede na to, za kaj jo sploh potrebujemo in katere izdelke dejansko izberemo. Z relativno visoko investicijo pa se seveda pojavijo tudi možnosti za napake pri izbiri, kar vodi v nezadovoljstvo in zapravljanje dragocenega denarja. Najboljša možnost torej je, da se pred nakupom projektorja dobro pozanimamo o tem, kaj pravzaprav potrebujemo in katera rešitev bo najboljša.

Če brskamo po ponudbi novejših izdelkov, bo najboljša izbira gotovo LED projektor. Čeprav so takšni projektorji trenutno malenkost dražji, se investicija splača, saj prinašajo kar nekaj dobrodošlih prednosti. LED projektor predstavlja alternativo projektorjem, ki za delovanje uporabljajo žarnice. S tem že takoj pomeni varčnejše delovanje, predvsem pa odpravi potrebo po menjavanju žarnic, torej tudi bistveno zniža stroške uporabe na dolgi rok. Ker je prav nakup novih žarnic opazen strošek pri projektorjih, ki delujejo na žarnice, je LED projektor nedvomno prava izbira za tiste, ki iščejo ugodno ceno.

Nenazadnje pa ne gre zanemariti vpliva, ki ga imajo na projekcijo projekcijska platna. Sam projektor je seveda odločilni dejavnik, ki prinaša svetlost, ločljivost in velikost slike, a platno doda še piko na i tako kakovosti slike kot tudi splošnemu vtisu. Pogosto so projekcijska platna povsem nepogrešljiva, recimo če za projekcijo nimamo ustrezne ravne bele stene ali pa da želimo projekcije izvajati v različnih okoljih. Vsekakor pa se je smiselno s platnom opremiti tudi v primeru, da sicer imamo ustrezno površino – projekcijska platna namreč prinašajo še druge prednosti in izboljšajo sliko ter v končni fazi zagotovijo najboljšo možno izkušnjo pri uporabi projektorja.

Izkaže se, da prav detajli pri projekcijski opremi na koncu odločajo o tem, kako bomo z njo zadovoljni. Morda je to LED projektor, ki se izkaže za varčnejšega in učinkovitejšega, ali pa bomo prepoznali razliko, ki jih nudijo projekcijska platna v primerjavi z belo steno.