Aktualne novice

Delovne obleke

Delovne obleke nas zaščitijo

Delovne obleke so nujno potreben pripomoček, ki si ga mora privoščiti vsak kmet. Čeprav bi lahko vsakdo pomislil, da si delovne obleke ne bo kupoval, saj predstavlja dodaten strošek, moramo vedeti, da nas primerna delovna obleka ščiti pred poškodbami, mrčesom in umazanijo. Prednost vsake delovne obleke je v tem, da smo pod njo vedno čisti. Ko torej pridemo iz polja, hleva ali travnika, si delovno obleko ostranimo in jo obesimo. 

Delovne obleke ne potrebujemo stalno, zato je pomembno, da visi na takšnem mestu, kjer nam bo hitro na voljo. Tako jo bomo ob potrebi enostavno obleki in odšli na delo. Pri nakupu delovne obleke moramo biti pozorni na material, iz katerega je izdelana. Niso namreč vse delovne obleke enako kakovostne. Tiste iz umetnih materialov niso primerne za dolgotrajno nošenje. 

Delovne obleke iz plastike so na primer primerne in obvezne le pri uporabi strupenih preparatov. Tako jih moramo nujno obleči, ko se odpravimo škropiti sadje ali trte. Zaščita je pomembna že zlasti takrat, ko imamo ogromne površine, ki jih moramo s škropivom zaščititi pred tujki in boleznimi. 

Hlevska oprema za vzrejo perutnine 

Hlevska oprema, ki jo potrebujemo, če se odločimo za vzrejo perutnine, je dokaj preprosta. V zadnjih desetletjih je vzreja perutnine postala izredno pomembna, saj so strokovnjaki dokazali, da je perutninsko meso izredno zdravo. Primerno je za vse, ki se morajo izogibati mastni prehrani. Ker je meso nizko kalorično, ga lahko jedo vsi, ki bi se radi znebili odvečnih kilogramov. 

Hlevska oprema se seveda razlikuje glede na to kakšen tip perutnine bomo gojili. Ali se bomo odločili za kokoši nesnice, ali bomo imeli purane ali piščance. Vse to moramo vedeti že preden načrtujemo nov hlev za perjad. 

Hlevska oprema se torej lahko naroči šele takrat, ko že točno vemo, kaj si želimo in kako bomo upravljali naš posel s perjadjo.