Aktualne novice

vitamin D3

D3 Krka vitamin

Za zdravo življenje potrebujemo kar nekaj nujnih snovi, brez katerih telo ne more normalno delovati. Med najbolj zanimive snovi te vrste se uvrščajo vitamini, ki so pravzaprav nekoliko skrivnostni. Mnoge druge snovi lahko z lahkoto prepoznamo kot izredno pomembne za delovanje telesa, predvsem to velja za makrohranila, torej maščobe, beljakovine in ogljikove hidrate. Tudi mikrohranila, med katerimi izstopajo predvsem minerali, imajo izrazito vlogo pri delovanju telesa. Vitamini pa so pravzaprav nujni le zato, da preprečimo posledice pomanjkanja, ki so lahko zelo hude. Sami po sebi večinoma ne prinašajo kakšne izrazite funkcije, prispevajo le k delovanju drugih sistemov v telesu. Še vedno pa je seveda zelo pomembno, da zagotovimo zadosten vnos vitaminov. Tu so nam na voljo dobrodošli izdelki, kot je D3 Krka vitamin. Vitamin D je posebej kritičen, zato bomo veseli praktičnih izdelkov, sploh če jih dobimo pri uveljavljenih znamkah.

D3 Krka vitamin je vedno priporočljiv

Vitamini so že tako ali tako nekakšna posebnost med nujnim hranili, vitamin D pa tu še posebej izstopa. To je namreč vitamin, ki ga ne moremo enostavno pridobiti s prehrano. Veliko večino nujnih in koristnih snovi za telo pridobimo s prehrano, tudi če nismo pretirano pazljivi na to, kaj pravzaprav uživamo. Vnos mikrohranil merimo v miligramih in mikrogramih, tako da te snovi večinoma zaužijemo kar z običajno prehrano. Tudi vitamine dobimo na ta način, recimo celo B kompleks, vitamin C in podobno brez težav zagotavljamo s hrano. Vitamin D je posebnost, saj ga ne dobimo v hrani, temveč ga telo proizvaja samo, ko je izpostavljeno sončnim žarkom.

D3 Krka poskrbi za zadosten vnos vitamina pozimi, ko telo vitamina D ne more proizvajati samo

Ravno zato je D3 Krka vitamin priporočljiva izbira za praktično vsakogar. Ne moremo namreč računati na to, da ga bomo dobili s prehrano, prav tako ne moremo pričakovati, da ga bo telo proizvedlo samo v zadostnih količinah, če nismo redno na soncu. Predvsem v zimskem času je pametno zalogo dopolniti s prehranskimi dopolnili. Dnevi so krajši, sončni žarki pa manj intenzivni, zato sinteza vitamina D ni tako učinkovita. 

Na srečo se lahko zanesemo na praktična prehranska dopolnila, kot je vitamin D3 Krka. Tu imamo dobrodošle rešitve, s katerimi brez težav nadomestimo pomanjkanje tega vitamina, tako pa preprečimo posledice, ki bi jih sicer prepoznali. Predvsem se pomanjkanje vitamina D kaže v težavah z delovanjem imunskega sistema in drugih ključnih telesnih funkcij. Če bi radi zdravo živeli in se dobro počutili, moramo torej skrbeti za zadosten vnos vitamina D. Pozorni smo seveda tudi na druge vitamine, predvsem na B kompleks in na vitamin C, a tu načeloma lahko računamo, da bomo dobili zadosten vnos s hrano. Vitamin D pa najdemo kot prehransko dopolnilo v različnih oblikah.

Prehransko dopolnilo D3 Krka

Vitamin D se pripravlja v različnih oblikah kot prehransko dopolnilo, tako da bomo lahko zagotovili zadosten vnos. Seveda pa moramo najprej ugotoviti, da je dodaten vnos vitamina sploh potreben oziroma koristen, nato pa moramo najti primerne izdelke, ki nam omogočajo nadomestitev primanjkljaja.

Vitamin D3 Krka ponuja predvsem v obliki praška za pripravo napitka, to je načeloma najlažja in tudi najbolj učinkovita pot do tega vitamina. Pripravimo napitek, ki ga zaužijemo ob obroku, s tem pa že poskrbimo za zadosten vnos vitamina v telo.

D3 Krka je na voljo kot prašek za pripravo napitka, lahko pa dobimo vitamin D tudi v drugih oblikah

Najdemo pa vitamin D tudi v drugih oblikah. Ena možnost je recimo oralno razpršilo, lahko pa dobimo tudi D3 kapsule. Pozorni moramo biti sicer na biorazpoložljivost tega vitamina, ki ga telo nekoliko težje absorbira, dodatne negotovosti lahko povzročajo antibiotiki in probiotiki. Zato je zelo pomembno, da jemljemo vitamin D3 Krka in nasploh ta vitamin v skladu z navodili in priporočili. Običajno vitamin D vzamemo ob večjem obroku, da ga telo lahko postopoma absorbira. Če vzamemo vitaminski napitek na prazen želodec, se vitamin D ne bo absorbiral v telo in ga ne bomo zares izkoristili, kvečjemu ima le odvajalni učinek. Svoj vpliv imajo tudi neravnovesja, ki jih povzročajo antibiotiki in probiotiki, zato moramo vnos težko dostopnih vitaminov dobro načrtovati.

Vitamin D3 Krka se kombinira z drugimi koristnimi snovmi

Vitamin D3 Krka je povsem primeren za samostojno uživanje, pogosto pa se ta vitamin kombinira tudi z drugimi koristnimi snovmi, ki jih uživamo v obliki prehranskih dopolnil. Tu imamo sicer izredno pestro ponudbo, nenazadnje nam vsaka lekarna ponuja neštete naravne učinkovine, recimo ameriški slamnik, baldrijan in podobno. Vitamin D se dobro ujema predvsem z ribjim oljem oziroma omega 3 maščobnimi kislinami, a prav tako najdemo ta vitamin v drugih kombinacijah. Priljubljeni so napitki z dodanim magnezijem, ki je prav tako snov, ki nam je pogosto primanjkuje. Takšne napitke ponuja D3 Krka, bomo pa našli še druge koristne učinkovine, med katerimi lahko izbiramo.

Te izdelke najdemo v ponudbi lekarn, na istem mestu dobimo tudi ameriški slamnik, baldrijanove kapljice in druga naravna sredstva, ki so priporočljiva dopolnitev za zdrav življenjski slog. Včasih se že D3 Krka vitamin kombinira s koristnimi snovmi, lahko pa ta dopolnila seveda kupimo in uživamo tudi posebej, da res dobimo vse, kar naše telo potrebuje.