Aktualne novice

Visokotlačni čistilniki

Čiščenje brez čistil

V nekaterih okoljih preprosto ne smemo uporabljati čistil, saj bi s temi sredstvi ogrozili materiale ali druge stvari v prostoru. Morda pa bi se radi le izognili uporabi potencialno škodljivih sredstev in na ta način poskrbeli že za preventivo. Glede na to, da imamo na voljo kar nekaj opcij za učinkovito čiščenje brez čistil, je takšna odločitev pogosto zelo smiselna.

Čiščenje s paro

Z mnogimi madeži odlično opravi parni čistilec, ki dokazuje, da za učinkovito čiščenje ne potrebujemo čistil. Moč pare povsem zadošča za čiščenje stanovanja, posebej dobro pa se izkaže za čiščenje občutljivejših površin. Seveda pa se parni čistilec še kako dobro obnese na kopalniških, kuhinjskih in drugih površinah, ki sicer niso posebej občutljive, a so pogosto žrtev trdovratnih zasušenih madežev in posebne umazanije. V takšnih primerih bi se morali poslužiti posebnih namenskih čistil, a se para izkaže kot presenetljivo učinkovita alternativa. Parni čistilec je dobra izbira tudi za globinsko čiščenje, z njim se lahko na primer lotimo tudi čiščenja otroških igrač in opreme, ki ne sme priti v stik z nevarnimi kemikalijami.

Čiščenje z visokim tlakom

V nekaterih primerih se bolje obnesejo visokotlačni čistilniki, ki prav tako potrjujejo, da že sama voda zadošča za odpravljanje še tako trdovratne umazanije. Visokotlačni čistilniki so seveda bolj primerni za uporabo zunaj, saj v stanovanju z uporabo močnega curka vode lahko storimo več škode kot koristi. Za čiščenje na dvorišču in okolici pa bo takšna naprava kot nalašč. Najbolj se takšni čistilniki izkažejo prav pri čiščenju okolice, zunanjosti objektov, pa tudi vozil, orodja in drugih pripomočkov. Visokotlačni čistilniki se dobro obnesejo pri čiščenju vseh vrst umazanije, če le ne gre za kakšne posebej občutljive površine. Močan curek vode je namreč precej abraziven in lahko določene materiale tudi poškoduje, a z nekaj pazljivosti ni razloga za skrb.