Aktualne novice

Kovinske konstrukcije

Cenovni razpon po meri izdelanih kovinskih izdelkov

Razne kovinske konstrukcije, kovinski polizdelki in izdelki, izdelani po meri, so nadvse uporabni v neštetih primerih. Posebej bodo takšnih prilagojenih elementov seveda veseli gradbeni mojstri, pa tudi kakšni drugi uporabniki. Smiselno je torej preveriti, o kakšnih cenovnih razponih govorimo, če se odločamo za izdelavo kovinskih izdelkov po meri.

Najcenejši bodo seveda manjši in enostavnejši predmeti, ki jih ni težko oblikovati. Tako je recimo za po meri izdelane elektro omarice cena precej dostopna, celo za povsem običajne uporabnike, ki ne iščejo posebnih dodatnih funkcionalnosti tega elementa. Res je sicer, da je na tem področju ponudba zelo pestra in za po meri izdelane elektro omarice cena ne more konkurirati cenam izdelkov v redni ponudbi, a razlike so precej majhne. Izdelava po meri je zato kot nalašč za tiste, ki potrebujejo ali želijo vsaj nekoliko prilagojeno omarico.

Elektro omarice so le en primer dokaj enostavnih kovinskih izdelkov. Nenazadnje gre pogosto le za osnovno kovinsko škatlo, ki omogoča učinkovito urejanje električne napeljave. Seveda izdelava po meri omogoča tudi oblikovanje bistveno kompleksnejših električnih omar, in razumljivo bo v tem primeru za elektro omarice cena bistveno višja.

Še višjo ceno bodo zahtevale nekatere po meri izdelane kovinske konstrukcije. Pri teh sicer težko podamo točne številke, saj je cena povsem odvisna od posameznega projekta. Konstrukcije so najrazličnejše, lahko gre za manjše elemente, kot so regali, podstavki, ograje in podobne zadeve, seveda pa izdelava kovinskih elementov po meri omogoča tudi naročilo bistveno večjih in zahtevnejših konstrukcij. V končni fazi kovinske konstrukcije vključujejo tudi nosilne konstrukcije večjih zgradb, za takšne izdelke pa bo cena razumljivo precej višja kot pri izdelavi enostavnega regala. Cenovni razponi so zelo široki. Če je za enostavne elektro omarice cena lahko nižja od stotih evrov, lahko večje kovinske konstrukcije zahtevajo znatne investicije, ki bodo gotovo zahtevale kar nekaj tisočakov.