Aktualne novice

Botoks

Botoks poskrbi za mladostni videz obraza

Staranje na obrazu večine ljudi pušča vidne posledice nagubane kože, ki jih težko odstranimo kljub uporabi različnih krem proti staranju. Eden najpogostejših posegov, s katerim se danes skuša ohraniti mladostni videz, je uporaba botoksa. Botoks je prečiščen protein, ki se ga injicira v majhnih količinah s pomočjo injekcije v tiste obrazne mišice, ki povzročajo nagubanje kože in jih na ta način začasno relaksira.

Botoks se najpogosteje uporablja za preprečevanje gub na čelu, smejalnih gubic okoli oči in v področju vertikalnih gubic med obrvmi, manj znano pa je, da se botoks uporablja tudi za zmanjšanje potenja. Celoten postopek je enostaven in popolnoma varen, ter traja le približno 15 minut. Njegovi učinki po 6 mesecih počasi začnejo popuščati, zato ga je za trajen učinek potrebno ponoviti vsaj 2 do 3-krat letno. Ker je celoten postopek popolnoma neboleč, se po njem lahko brez težav lotite vsakodnevnih opravil. 

Zobni vsadki imajo doživljenjsko dobo

Izguba enega ali več zob je pogost problem, s katerim se spopada mnogo ljudi. Pomembno je, da izgubljene zobe skušamo čim prej nadomestiti, saj se v nasprotnem primeru lahko pojavijo različne zdravstvene težave. Najboljša rešitev v tem primeru so zobni vsadki, ki so primerni za enega ali več izgubljenih zob, in imajo, podobno kot naši zobje, doživljenjsko dobo. 

Zobni vsadki so primerni za vse starostne skupine, tudi za starejše, saj je celoten postopek hiter in poteka v lokalni anesteziji, mnogi starostniki pa se na ta način izognejo nošenju nerodnih snemljivih protez. Če posamezniku manjka le en sam zob, potem se običajno vsadi le en zobni vsadek, nanj pa se naredi prevleka. V primeru več manjkajočih zob pa se lahko vsadi več zobnih vsadkov, na katere se nasadi mostiček ali proteza. Bistveno je, da z zobnimi vsadki uporabniki ne potrebujejo odstranjevati proteze, ampak to predstavlja fiksno rešitev.