Aktualne novice

Beljenje zob za obnovitev zobne sklenine

Beljenje zob za obnovitev zobne sklenine

Beljenje zob je odlične način za ponovno pridobitev lepega in sijočega nasmeha. Z leti smo namreč zobe, po vsakodnevnem hranjenju in pitju obarvanih pijač, obarvali v rumeno in rjavo in zato naši zobje niso več bleščeče beli. Na srečo imamo možnost ponovnega polepšanja naših naravnih zob z načini, ki nam jih nudijo v najmodernejših zobnih ordinacijah. 

Beljenje zob je enostaven proces, na katerega pa se moramo vseeno dobro pripraviti. Preden smo izbrani za beljenje se moramo oglasiti v ordinaciji, kjer nam bodo s pomočjo odličnega laserja priskrbeli krasen nasmeh. Navadno moramo postopek večkrat ponoviti, da pridemo do želenega odtenka. Vseeno pa moramo beljenje izvajati pazljivo in ne smemo pretiravati, da ne bi poškodovali naše zobne sklenine. 

Beljenje zob nam morajo tako izvesti le v najbolj izkušeni ordinaciji, kjer nam bodo tako povedali, ali smo primerni kandidati ter koliko postopkov nam bodo lahko naredili. 

Ortodontski aparat za ravne zobe

Ortodontski aparat nosijo v večini najstniki in mlajši otroci, vendar pa se zanj odloča tudi vse več odraslih ljudi, ki v mladosti niso imeli priložnosti ali pa aparata niso hoteli nositi. Včasih pa se tudi zgodi, da zobje po določenem času zopet postanejo krivi. Na njihovo premikanje lahko vpliva rast modrostnih zob ali pa se nam čeljust enostavno modificira in spremeni. 

Ortodontski aparat je edini način, kako si lahko povrnemo raven nasmeh, zato smo včasih primorani in ga moramo kljub neprijetnosti ter bolečinam nositi dlje časa. Vsak odrasel človek se lahko poda do najbližje zasebne ortodontske ordinacije in se posvetuje, kako bi si lahko z aparatom polepšal nasmeh. 

Ortodontski aparat je lahko poleg klasičnega fiksnega, ki ga uporablja največ ljudi, tudi neviden. Takšnega imajo odrasli ljudje najraje, saj z njim lahko normalno komunicirajo. Po določenem času nam bo nevidni aparat ravno tako poravnal krive zobe, kot to naredi klasični fiksni aparat.