Aktualne novice

Barske mize

Barske mize v poslovnih prostorih?

Sodobne pisarne niso več takšne, kot smo jih bili vajeni v preteklosti. Pogosto sploh ne gre več le za strogo delovne prostore, temveč vključujejo še kotičke za druge dejavnosti, če ne drugega vsaj za malico in sprostitev. S tem je tudi pisarniško pohištvo prevzelo nekoliko drugačno vlogo, čeprav seveda še vedno izstopajo pisarniški stoli in pisalne mize. A v mnogih sodobnih pisarnah lahko najdemo še cel kup drugih izdelkov, ki so v delovnem okolju bolj ali manj posrečeni.

Pisarne, ki morajo zagotavljati prijetno okolje za osemurni delovni dan, pogosto vključujejo vsaj kotiček za sprostitev, ki mora biti seveda ustrezno opremljen. Je pa na tem področju ogromno svobode za tiste, ki prostor opremljajo, saj ni nobenega pravila, kako takšno okolje opremiti. V poštev pridejo na primer barske mize, ki so zelo vsestranski element tudi v pisarni. So odlična odlagalna površina, lahko služijo tudi za daljše shranjevanje kakšnih revij in podobnih zadev. Barske mize pogosto pomenijo tudi družabno središče v času, ko si delavci vzamejo kakšno minuto odmora od dela. Podobno vlogo sicer lahko prevzame tudi drugo pisarniško pohištvo. Morda bomo opazili celo višji pult in barske stole, ali pa večjo mizo. V nekaterih pisarnah se odlično obnesejo tudi naslanjači oziroma udobnejša sedala, morda kar sedežne garniture.

V sodobnih pisarnah torej srečamo še marsikaj drugega kot le klasično pisarniško pohištvo. Če so lahko že barske mize skorajda pričakovan element v takšnem okolju, je seveda jasno, da si lahko privoščimo marsikaj. Še vedno pa je treba paziti predvsem na to, da je končni rezultat kolikor toliko posrečen – še vedno gre za delovno okolje, ki ima le eno izrazito funkcijo. Prevladuje naj torej običajno pisarniško pohištvo, ki omogoča učinkovito delo, preostali kosi pa naj bodo prilagojeni svoji funkciji, a ne do te mere, da bi kalili delovno okolje.