lesena okna
Splošno

Lesena okna imajo dolgo življenjsko dobo 

Zakaj so lesena okna pri nas in tudi drugje po svetu izjemno priljubljena že ves čas, je verjetno večini med vami to popolnoma jasno. Vsi tisti, ki pa v okna iz lesa še dvomite in ne veste, ali bi si za svoj dom ali kateri koli drug objekt raje izbrali PVC okna ali kakšno drugo vrsto oken, pa vam bomo v nadaljevanju predstavili najvidnejše prednosti lesenih oken. 

Lesena okna, ki so narejena iz najboljše vrste lesa, imajo zelo dolgo življenjsko dobo. V nekaterih starejših hišah lahko vidite že kar stara okna iz lesa, ampak so videti še povsem v redu. Vsekakor je za to krivo tudi pravo vzdrževanje in redno čiščenje. 

Lesena okna imajo tudi zelo velik estetski doprinos. Prav tako se ponašajo z izjemno izolativnostjo, tako toplotno kot tudi zvočno. Za čiščenje in vzdrževanje pa so torej zelo preprosta. Ne nazadnje pa se za lesena okna uporabniki odločajo tudi zato, ker menijo, da les v njihov dom prinaša še večjo mero domačnosti in udobja, kar pa morda ni primerljivo z drugimi vrstami oken. 

Kritina po vaših merah 

Strešna kritina se je skozi čas zelo spreminjala; zlasti se je izboljševala. Dandanes na trgu lahko izbirate med številnimi vrstami kritin, ki se med seboj razlikujejo tudi glede na material.

Tako vam je na voljo kritina iz betona, kovine, gline, slame in še česa. Ker je izbire veliko, imajo nekateri uporabniki pri izbiri kar nekaj težav. A če jim pri nakupovanju strešnikov pomaga strokovnjak, potem bodo hitro prišli do zaključka, zakaj, na primer, kritina iz slame za njihov dom ni primerna. 

Še zlasti priljubljena pa tudi izjemno vsestranska je kritina iz gline. A preden se pravzaprav odločite za vrsto materiala pri kritini, si morate odgovoriti na nekaj pomembnejših vprašanj. Pri izbiri ustrezne kritine pa ima ključno vlogo tudi naklon strehe vašega doma.