Kritina Creaton
dom

Idealni materiali za stanovanjsko opremo

Izbrani materiali imajo velik vpliv na to, kako funkcionalna bo stanovanjska oprema, seveda pa ne moremo niti mimo vizualnega izgleda teh materialov oziroma opreme, ki je iz njih izdelana. To pomeni, da se pri izbiri stanovanjske opreme v veliki meri posvečamo prav izbiri materialov, saj primerjamo predvsem njihove lastnosti.

Malokateri material bi lahko označili za idealnega, je pa vsekakor možno najti takšne rešitve pri posameznih kosih stanovanjske opreme. Tak primer je PVC okno, ki ponuja različne prednosti, medtem ko omembe vrednih pomanjkljivosti sploh nima, če ne gre ravno za kakšno zelo specifično situacijo. PVC je namreč vsestranski material, ki navduši s široko zbirko prednosti. Mnogim je najbolj navdušujoče dejstvo, da je možno PVC okno dobiti po izjemno nizki ceni, še boljši razlog za izbiro tega materiala pa je gotovo ta, da kljub ugodni ceni ni treba žrtvovati kakovosti. Material je trden in vzdržljiv, hkrati pa pri oblikovanju dovolj prilagodljiv, da je možno iz njega izdelati zelo dovršena okna. Piko na i postavi še svoboda pri izbiri barv oziroma vizualnih učinkov – PVC okno lahko obarvamo v poljubni barvni odtenek ali pa ga opremimo z imitacijo lesa ali kakšnega drugega materiala.

Podobne prednosti pridejo do izraza tudi pri izbiri druge stanovanjske opreme, kjer prevladujejo drugi materiali. To je recimo strešna kritina Creaton, ki prepriča z odlično zaščito ostrešja pred vplivi okolja. Gre za glineno strešno kritino, ki spet navdušuje z odličnim razmerjem med kakovostjo in ceno. Kritina Creaton sicer ne bo poceni, bo pa za ta denar ponudila izjemen izkoristek in zelo dolgo življenjsko dobo, vključno z garancijo, tako da je investicija gotovo upravičena. Glina je za izdelavo strešnikov idealen material, kar dokazuje že tradicija, še bolj pa navdušujejo sodobne izvedbe, med katerimi je kritina Creaton – te so namreč še veliko bolj dovršene in s sodobnimi rešitvami še nadgradijo odlike naravnega materiala.