Poliranje žarometov za odličen sijaj
Splošno

Poliranje žarometov za odličen sijaj

Poliranje žarometov je potrebno zaradi porumenelosti plastike . Včasih so žaromete izdelovali iz stekla, dandanes pa vsi proizvajalci uporabljajo veliko cenejšo plastiko, ki pa se do letih vožnje z avtomobilom obrabi, zamaže ter uniči. Glavni problem predstavljajo drobceni kamenčki, ki pri vožnji udarijo od plastiko in jo pri tem podrsajo in poškodujejo. Naslednji največji škodljivec za žaromete so zagotovo UV žarki, ki povzročijo porumenelost in zameglitev plastike ter posledično izredno slabo nočno vidljivost. 

Poliranje žarometov je potrebno tudi zaradi uporabne nepravilnih in nekvalitetnih žarnic, ki škodijo plastičnemu materialu. Zato se skrb za žaromete začne pri dobri izbiri nadomestnih žarnic, ki jih moramo med dolgoletno uporabo avtomobila večkrat zamenjati. 

Poliranje žarometov je nujno predvsem zaradi naše varnosti, pa tudi zaradi varnosti ostalih udeležencev v prometu. Slabo delovanje luči, ki privede do slabe vidljivosti, je lahko usodno za nas ali za voznika v nasproti vozečem avtomobilu, ki ga nepričakovano  zadenete v nepreglednem ovinku. Ker nihče noče ogrožati lastnega in niti tujega življenja, je dobro, da si vsakdo, ki ni prepričan v svoje žaromete omisli strokoven pregled in po potrebi poliranje. 

Čistila za avto za trdovratno smolo

Čistila za avto so vedno razdeljena v različne kategorije, po katerih jih lažje poiščemo. Zelo iskana čistila so v kategoriji čistil za drevesno smolo, s katero imamo težave predvsem v poletnem času. Ko smo na morju, je navadno v bližini veliko iglavcev iz katerih vedno kaplja smola. Ko se smola na avtomobilskem steklu strdi, jo je izredno težko odstraniti. Velike količine pa so izredno moteče za vožnjo, saj nam onemogočajo dobro vidljivost na cesto. 

Čistila za avto, ki so primerna za smolo, navadno lahko uporabljamo na laku, plastili ter tudi na steklenih površinah. Kupiti moramo izredno kvalitetno čistilo, ki nam med čiščenjem ne bo poškodovalo avtomobila, saj je odstranjevanje smole precej trdovratno.