Gray couch against a wall mockup
dom

Sedežne garniture za sprostitev ali počitek

Sedežne garniture so izjemno uporaben hišni element. Lahko jih postavimo v različne prostore. Najbolj pogosto se sedežna garnitura umesti v dnevno sobo, vendar jo lahko postavimo tudi na kakšno drugo mesto. Tisti, ki živijo v večji hiši, si sedežno garnituro velikokrat odnesejo v večnamenski prostor, kjer gostijo svoje prijatelje ali sorodnike.

Sedežne garniture so lahko manjše. Imamo dvosed, ki je namenjen le dvema osebama in ga lahko postavimo v manjše prostore ali v garsonjero. Dandanes imajo tudi manjše sedežne garniture vgrajeno ležišče, zato so izjemno praktične. Kdor živi v majhni garsonjeri si lahko tako zelo hitro iz sedežne garniture naredi posteljo.

Sedežne garniture so velikokrat narejene iz blaga. Na trgu obstaja veliko različnih materialov, ki jih lahko uporabijo pri izdelavi sedežnih garnitur. Kdor ima doma kakšnega hišnega ljubljenčka ima rad takšen material na katerega se ne bo oprijemala dlaka. V takšnih primerih je najbolje, da imamo sedežno garnituro iz naravnega ali umetnega usnja.

Usnjene sedežne garniture v rumeni barvi

Usnjene sedežne garniture, ki so dandanes na voljo v različnih trgovinah s pohištvom, so lahko različnih barv. Ker je rumena barva letos izjemno aktualna, se veliko usnjenih sedežnih garnitur dobi v različnih rumenih odtenkih. Z rumeno sedežno garnituro, boste polepšali vaš dom. Rumena barva vam bo poživela vsak pust in dolgočasen prostor.

Usnjene sedežne garniture imajo lahko vzmeteno sedišče ali pa ne. Kdor si želi imeti tršo podlago za sedenje, si bo omislil sedežno garnituro, ki bo imela močno vzmetenje. V kolikor imamo rajo mehkejšo sedežno garnituro bo vzmetenja manj.

Usnjene sedežne garniture so enostavne za vzdrževanje. V trgovini si lahko kupimo posebne čistilne robčke, s katerimi jih enkrat na mesec nežno obrišemo. Po čiščenju bodo ponovno pridobile sijaj. Pazljivi pa moramo biti na praske ter odrgnine, saj se usnje lahko poškoduje. Tudi domače živali nam ne smejo praskati površine, ker lahko naredijo nepopravljivo škodo.