hofer katalog
Splošno

Začnite svoje priprave na poletje

Ob koncu zime je čas, da v domači shrambi popišemo inventar in ugotovimo, koliko ozimnice smo uspeli spraviti vase v hladnem delu leta. K temu prištejemo še vse sladkarije, ki smo jih zaužili ob praznikih, spomnimo pa se še na razne decembrske gostije, ki so bile verjetno nekoliko obilnejše od običajnih obrokov – kljub novoletnim zaobljubam in motivaciji v začetku leta verjetno še vedno nosimo s seboj nekaj odvečnih kilogramov, morda pa tudi kakšno drugo posledico nezdravega prehranjevanja. Začetek pomladi je torej skrajni čas, da se lotimo resne priprave na poletje!

Pobrskajte po ponudbi sadja in zelenjave

Ne gre le za to, da uspemo linijo telesa do poletja preoblikovati do te mere, da se nam na plaži ne bo treba skrivati pod brisačo. Zdrava prehrana ponuja še veliko več, zato je vedno pravi čas, da na jedilnik vnesemo kakšno osvežitev, ki nas spodbudi v tej smeri. Spomladi postanemo na to še bolj pozorni, morda tudi zato, ker trgovci v tem času zimsko ponudbo nadomestijo s svežimi pošiljkami sadja in zelenjave. Če pokukamo na primer v spomladanski Hofer katalog, nas tam pozdravijo številne vrste eksotičnega sadja, pa tudi mnogi pridelki, ki so nam bolj poznani. Seveda gre od velikega trgovca z bogato ponudbo preko celega leta pričakovati dokaj pestro izbiro na področju sadja in zelenjave, ki se jih splača naložiti v nakupovalno košaro. Se bo pa treba spretno izogniti mamljivim okusom raznih velikonočnih slaščic, ki lahko hitro ogrozijo uravnotežen jedilnik z zdravo prehrano. Hofer katalog pomaga pri oblikovanju jedilnika, ki bo v veselje in korist, saj je možno izbirati med raznolikimi jedmi, ki jih ni težko vključiti v zdrave obroke.

spar katalogZdrava prehrana onkraj rastlinja

Tudi drugi trgovci pripravljajo v prvih pomladnih dneh idealne ponudbe za uspešno pripravo na poletje. Spar katalog na svojih zelenih straneh predstavlja bio prehrano, ki je zelo priljubljena med tistimi, ki nameravajo pred poletjem vzpostaviti rutino zdravega prehranjevanja. Ta trgovec ponuja nekatere izvirne možnosti pri izbiri zdravih živil, na primer možnost ročnega nabiranja svežih jajc, po kakovostnih izdelkih pa je znana tudi njihova mesnica. Vsekakor to odpira dovolj priložnosti tudi za tiste, ki se niso pripravljeni povsem potopiti v svet kvinoje, kokosovega mleka in sojinih polpetov. Na svojih straneh predstavlja Spar katalog zelo privlačno zbirko raznovrstnih živil, prav na koncu pa bodo na svoj račun vseeno prišli še vegani in drugi bolj izbirčni jedci.

Zdrav jedilnik z domačimi pridelki

Svoje priprave na poletje v teh dneh začenjajo tudi tisti, ki želijo svoj jedilnik opremiti predvsem z domačimi pridelki. Že v prvih pomladnih dneh je čas za sajenje nekaterih zgodnjih vrtnin, gotovo pa je na vrtu ob prvih toplih sončnih žarkih še veliko drugega dela. Zavihajmo rokave in prevzemimo skrb za zdravo prehrano v svoje roke. Trgovci seveda ponujajo privlačno ponudbo eksotičnih sadežev in lokalne ekološko pridelane zelenjave, a ne morejo prekositi zadovoljstva, ki ga izkusimo pri uživanju pridelkov z domačega vrta!