Aktualne novice

Hesi

Napredna gnojila za optimalno rast rastlin

Vzgoja rastlin je lahko donosen posel in velika industrijska dejavnost, prav tako pogosto pa je tudi hobi, ki za nameček prinaša še kak okusen sadež. V vsakem primeru pa se je smiselno poslužiti nekaterih sredstev, ki zagotavljajo hitrejšo in zanesljivejšo, v končni fazi pa tudi uspešnejšo rast. To so predvsem napredna gnojila, ki ponujajo rastlinam idealno kombinacijo hranilnih sestavin v posameznih obdobjih rasti. Ne gre le za izdelke, ki so namenjeni zahtevnim uporabnikom, temveč lahko takšna gnojila koristijo prav vsem.

Vsebina

Gnojila za začetnike

Tudi začetniki se lahko poslužijo naprednih gnojil. To omogočajo predvsem razni starter kompleti, ponuja jih recimo znamka Hesi. Izbiramo lahko med različnimi kompleti, Hesi na primer ponuja komplet gnojil za hidroponiko in za zemljo, pri tem pa gre za pestro zbirko splošnih gnojil in namenskih sredstev, ki pokrivajo vse mogoče potrebe pri domači vzgoji rastlin. Poleg tega, da so v komplet vključena razna gnojila in sredstva za pospeševanje rasti, pa Hesi prilaga tudi uporabno razpredelnico gnojenja, ki zelo pomaga začetnikom – prekomerno gnojenje namreč rastlinam škodi, prav tako ni pametno uporabljati napačnih sredstev v posamezni fazi rasti. To so nevarnosti, ki jih prinašajo napredna gnojila, ki so večinoma dobro prilagojena le za določeno obdobje rasti.

Na voljo so seveda tudi druga prepričljiva gnojila in sredstva. Omeniti gre morda še znamko Fox Farm, ki ponuja zelo učinkovita sredstva za pospeševanje rasti v posameznih fazah. Tudi ti izdelki so primerni za začetnike, če so se ti pripravljeni posvetiti izobraževanju o pravilni uporabi. Fox Farm ne ponuja posebej bogate zbirke izdelkov, s tem pa kupcev ne zmede – hitro je možno najti sredstva, ki bodo za določene rastline in faze rasti kar najbolj učinkovita. Fox Farm tako tudi začetnikom omogoča, da si sestavijo optimalno zbirko gnojil in sredstev, ki bodo ponudila kar najboljši rezultat.