Izpušni sistem
Splošno

Izpušni sistem vam lahko v celoti zamenjajo

Izpušni sistem je sestavljen iz štirih osnovnih delov. To so ekspanzijski lonec, izpušni lonec, cevi in katalizator. Vsak od njih opravlja določeno nalogo. Ekspanzijski in izpušni lonec zagotavljata dušenje hrupa, po ceveh potujejo plini od ekspanzijskega do izpušnega lonca, katalizator pa skrbi za zmanjševanje izpusta škodljivih izpušnih plinov. Celoten izpušni sistem je nameščen na podvozje avtomobila, kar pomeni daje zelo izpostavljen poškodbam in vremenskim vplivom.

Ob napak v delovanju lahko zamenjamo le del izpušnega sistema. V tem primeru predstavlja zamenjava katalizatorja največji finančni zaloga. Lahko pa zamenjamo celoten izpušni sistem, če gre za njegovo dotrajanost. Strokovno menjavo izpušnih sistemov opravljajo številni ponudniki tovrstnih storitev. Kontaktne podatke lahko poiščete na številnih spletnih straneh, kjer imajo podrobno predstavljene svoje storitve. Izberite kakovostnega ponudnika z dolgoletnimi izkušnjami na področju izpušnih sistemov, saj boste tako dobili kvalitetno in kakovostno storitev, s katero boste zagotovo zadovoljni.

Čiščenje DPF filtra je učinkovita rešitev pri zamašenem filtru trdih delcev

DPF filter je eden od najbolj pomembnih sestavnih delov izpušnega sistema pri vseh avtomobilih z dizelskim motorjem. Ko se pojavijo napake pri njegovem delovanju, jih je potrebno jemati resno in premišljeno. V želji, da bi privarčevali čim več, vam bodo med drugim svetovali tudi odstranitev DPF filtra, ki pa ne predstavlja vedno najboljše rešitve. Čiščenje DPF filtra je v tem primeru zagotovo najbolj učinkovita rešitev za vas.

Postopek čiščenja DPF filtra lahko poteka kemično ali suho. Kemično čiščenje DPF filtra poteka z vodo in namenskimi pripravki. V tem primeru lahko pride tudi do poškodb samega filtra. Na drugi strani pa se suho čiščenje DPF filtra izvaja v žarilnih pečeh, nato pa se s primernimi stroji iz filtra izpihajo saje. Po čiščenju se ponovno izmeri pretok filtra in njegova ponovna namestitev. Čiščenje DPF filtra zaupajte strokovnjakom, ki bodo storitev opravili zelo kakovostno in učinkovito.