čiščenje oken
Splošno

Čiščenje, ki ga sami ne moremo opraviti

Še tako veliko hišo lahko v veliki meri očistimo kar sami, s pomočjo nekaterih osnovnih pripomočkov in sredstev. Pa tudi sicer za stanovanjske prostore navadno skrbijo stanovalci sami, ki brez večjih težav vzdržujejo čistočo in urejenost svojega bivališča. Hitro pa se izkaže, da vsega vseeno ne moremo postoriti sami – za nekatera opravila je pametno poiskati pomoč strokovnjaka. To so predvsem nekatera zahtevnejša opravila, ki zahtevajo uporabo posebnega orodja in sredstev.

Čiščenje fasade

Morda bi se zdelo, da lahko fasado brez težav očistimo kar sami, kar v nekaterih primerih vsekakor drži. Nenazadnje se lahko zunanje površine lotimo kar z visokotlačnim čistilnikom ali kakšnim drugim pripomočkom. A dolgoročno takšno čiščenje ne bo učinkovito, treba bo poskrbeti za bolj skrbno in celovito čiščenje fasade. V tem primeru se izkaže velika prednost profesionalcev s tega področja, saj bodo ti znali doseči prav vsak kotiček, fasadi stavbe pa bodo s tem povrnili čudovito izvorno podobo. Tudi, če bi se dela lahko lotili sami, je pametno čiščenje fasade zaupati mojstrom, ki bodo zagotovili boljše rezultate brez posebnega truda. Tudi investicija za takšne storitve ni pretirano visoka.

Čiščenje oken

Tudi okna v marsikaterem gospodinjstvu ne predstavljajo posebnega izziva pri čiščenju, a prav lahko povzročijo tudi velike težave. Čiščenje oken je zahtevno predvsem zato, ker je steklo dokaj neugoden material za čiščenje – poznajo se lise in odtisi, ki jih niti s skrajno previdnostjo ne moremo povsem odpraviti. Poleg tega gre pogosto za delo na višini, kar spet zahteva profesionalno pomoč.

Profesionalno čiščenje oken sicer cilja na poslovne uporabnike, ki potrebujejo na primer čiščenje zunanjih steklenih površin na višini, čiščenje izložbenih oken in drugih steklenih površin. A vsekakor lahko profesionalci zelo dobro poskrbijo tudi za okna stanovanjskih stavb, tako da je pametno to storitev izkoristiti vsaj občasno za brezhibno čista okna.