posteljnina 140x220
Splošno

Posteljnina 140×220 – posteljnina z več nameni

Ko se odločamo za posteljnino seveda izbiramo predvsem na podlagi tega, katere prešite odeje imamo doma in seveda, če nas zanima prav posteljnina 140×220 lahko predvidevamo, da se bo uporabila za prešite odeje 140×220. Zdaj, ko je najbolj očitno izven poti pa lahko nekoliko bolj podrobno orišemo, zakaj je prav ta velikost posteljnine oziroma prešite odeje najbolj praktična za tiste, ki radi spijo tako sami, kot za tiste, ki najraje spijo v paru.

Najpogosteje se tako imenovane podaljšane prešite odeje 140×220 uporabljajo v enojnih posteljah, saj imajo na koncu še ravno prav dodatnega prostora, da lahko del odeje spodvijete pod noge in celo noč uživate topel in prijeten mehek spanec. Prav tako pa so prešite odeje 140×220 pogosta odločitev za pare, ki se odločijo na postelji imeti dve odeji, ne le eno. Razlog za to je preprost – nočejo polnočnih vojn glede tega, kdo dobi večjo polovico odeje med spanjem in bodimo iskreni, to je lahko res nadležno, še posebej, če smo ravno mi tisti, katerim odeje sredi noči nekako zmanjka. Prav vse prešite odeje 140×220 pa imajo še eno, nepričakovano prednost.

Zaradi tega, ker so to nekako “standardno velike odeje” oziroma je velikost taka, da jo lahko prav pogosto videvamo na trgovskih policah imamo na voljo tudi ogromno različnih posteljni v različnih barvah, oblikah ravno ne, vsekakor pa vzorcih in vrstah tkanin. Izbira tkanin za precej pomembna, še posebej, če je posteljnina 140×220 nekaj, na kar gledamo kot investicijo. Na dolgi rok lahko s tem, da izberemo  posteljnino iz kvalitetnega blaga, nekoliko prihranimo, saj je posteljnina narejena iz kvalitetnih materialov, ki se ne obrabijo tako zelo hitro in se dobro perejo, prav tako pa lahko računamo na to, da posteljnina ne bo zbledela. Vseeno pa velja, da mora biti posteljnina primerna tudi glede na vreme.