Kakšen tiskalnik izbrati?
Splošno

Kakšen tiskalnik izbrati?

Povsem enostavno vprašanje, ki pa ne dopušča enostavnega odgovora. Vse je seveda odvisno od tega, za kaj napravo potrebujemo.

Domači tiskalniki

Za domačo uporabo pride verjetno v poštev že kak cenejši multifunkcijski tiskalnik, ki ga bomo uporabljali za občasno tiskanje, morda tudi fotokopiranje in skeniranje. To so običajno brizgalni tiskalniki, ki so v izhodišču cenejši, za domačo rabo pa s svojimi zmogljivostmi povsem zadostujejo. Seveda se tudi pri osnovni uporabi splača izbrati multifunkcijski tiskalnik, ki bo svoje delo opravljal zanesljivo in kvalitetno, tudi če bo treba poseči v nekoliko višji cenovni razred – med tiskalniki za domačo rabo bomo zanesljive modele našli že za nekaj sto evrov, tako da ti stroški niso pretirano visoki. Seveda pa brizgalni multifunkcijski tiskalnik potrebuje nekaj potrošnega materiala, poraba kartuš bo lahko prinesla znaten strošek, kar je treba upoštevati že pri izbiri naprave.

Domači uporabniki, ki veliko tiskajo, bodo raje izbrali laserski tiskalnik. Ti so že na voljo tudi v ugodnejšem cenovnem razredu in se zelo dobro obnesejo pri rednem tiskanju raznih dokumentov. Nekoliko težje pa je dobiti laserski multifunkcijski tiskalnik, ki bi s svojo ceno konkuriral brizgalnim multifunkcijskim napravam za domačo rabo.

Poslovni tiskalniki

Za poslovno rabo se izbirajo bistveno naprednejši tiskalniki. Pri tem se lahko obrnemo že na konkretne modele, na primer napravo Konica Minolta C250. To je napredna barvna multifunkcijska naprava, ki z laserskim tiskalnikom navdušuje tudi zahtevnejše uporabnike. Tiskalnik, kot je Konica Minolta C250, odgovori na potrebe večjih podjetij, ki potrebujejo vsestransko napravo za pisarniško delo. Na tak tiskalnik se lahko zanesemo tudi pri obsežnem tiskanju, seveda pa tudi pri skeniranju in fotokopiranju. Glavna prednost pa je za mnoge v tem, da je možno napravo povezati v poslovno računalniško omrežje in upravljati z mnogih drugih naprav – tako postane Konica Minolta C250 nepogrešljiv sodelavec, ki ga lahko vedno dosežemo.