MS Teams
Splošno

Programska oprema za boljšo storilnost

Pri sodobnem poslovanju si skoraj neizogibno pomagamo z računalniki, ki bistveno olajšajo opravljanje mnogih opravil. To ne velja le za tiste, ki se ukvarjajo z dejavnostmi, ki so vezane na splet oziroma računalništvo – digitalna pomoč pride še kako prav tudi pri mnogih drugih dejavnostih. Da pa bomo pri delu kar se da uspešni in učinkoviti, je treba izbrati pravo programsko opremo, ki bo pri tem pomagala.

CRM sistem

Pogosto se odločimo kar za cel sistem, ki bo podpiral poslovanje podjetja. To je lahko CRM sistem, ki sicer ni v prvi vrsti namenjen vodenju poslovanja podjetja, temveč se osredotoča predvsem na upravljanje odnosov s strankami. A ker ravno to področje pokriva veliko opravkov, ki jih imamo pri vodenju podjetja, lahko napreden CRM sistem močno poenostavi tudi drugo delo, ne le upravljanje strank. Še posebej seveda, če izberemo pravi sistem, ki je prilagojen tako vsestranski uporabi. Sodobni sistemi te vrste so lahko zelo napredni in bistveno izboljšajo storilnost, kar je velika prednost za tiste, ki znajo potencial izkoristiti. Dober CRM sistem lahko močno spremeni vsakdanje opravke, zahteva pa določeno prilagoditev delovnih procesov v izhodišču.

Sistemi za delo v skupini

Tudi projektno vodenje lahko v veliki meri naložimo računalniku. Še posebej pri delu v skupini je lahko namenska programska oprema zelo uporabna. Takšna rešitev je na primer MS Teams, programsko okolje, namenjeno prav tistim, ki delajo v skupini. MS Teams se odlično povezuje z drugimi programi in storitvami, ki jih poslovnim uporabnikom ponuja Microsoft, s tem se tudi dobro vključi v obstoječe delovne procese. Gotovo pa bo MS Teams še nadgradil storilnost ekipe, tako da gre pričakovati tudi boljše rezultate. Ta rešitev je primerna za vse vrste uporabnikov, tako za začetnike, ki cenijo poenostavljeno delo s sodelavci, kot za zahtevnejše uporabnike, ki želijo sami sodelovati pri razvijanju funkcionalnosti in rešitev, ki jih nudi MS Teams.